NOS SportAangepast

Sabalenka en Sinner grijpen overtuigend titel masterstoernooi Cincinnatti

Aryna Sabalenka heeft met groot vertoon van macht het toernooi van Cincinnati aan haar palmaras toegevoegd. In de finale was de Belarussische te sterk voor thuisfavoriete Jessica Pegula, de nummer zes van de wereld: 6-3, 7-5.

Op het snelle hardcourt van Cincinnati kwamen de mokerslagen van Sabalenka nog harder door dan gebruikelijk. Ze was in sneltreinvaart op weg naar de winst en toen ze op 5-4 in de tweede set voor de titel serveerde, had ze nog slechts vier punten op eigen service ingeleverd.

In de halve finale tegen de Poolse Iga Swiatek (nummer 1 van de wereld) had Sabalenka, de mondiale nummer drie, al tien matchpoints nodig om het duel te beslissen. En ook nu werd ze prompt gebroken. Twee games later was het echter alsnog voorbij.

Sinner verslaat Tiafoe

Jannik Sinner won de finale bij de mannen. De Italiaanse nummer een van de wereld was de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-27) in de finale met 7-6 (4), 6-2 de baas. Het was voor de 23-jarige Sinner zijn vijftiende ATP-titel en zijn derde eindzege op een masterstoernooi.

Jannik Sinner

Tiafoe, die zich wat verrassend voor de eindstrijd had geplaatst, bood Sinner in de eerste set goed partij, maar gaf niet thuis op de bepalende momenten.

Sinner, die zelf één breekkans op 6-5 miste, werkte alle drie de breakpoints van de Amerikaan weg en sloeg in de tiebreak toe. In set twee forceerde Sinner direct een break, waarna het duel gespeeld was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl