Jasmine Paolini verloor in twee sets
NOS SportAangepast

Muchová vloert tweevoudig grandslamfinaliste Paolini, Haddad Maia verslaat Wozniacki

Jasmine Paolini is uitgeschakeld in de achtste finales op de US Open. De nummer vijf van de wereldranglijst, die op Roland Garros en Wimbledon nog de finale haalde, verloor in New York in twee sets van de Tsjechische Karolína Muchová: 3-6, 3-6.

De Tsjechische treft nu de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-21). Zij versloeg de Deense Caroline Wozniacki in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3.

De 34-jarige Wozniacki, tussen 2010 en 2016 drie keer halvefinaliste in New York, bood goed partij. Maar de linkshandige Haddad Maia was na dik 2,5 uur spelen toch degene die er met de winst vandoor ging.

De Braziliaanse had op 5-3 tot twee keer toe een matchpoint onbenut gelaten, maar de derde keer was het alsnog raak.

Muchová ijzersterk

Muchová staat op plek 52 van de WTA-ranglijst. Ze haalde vorig jaar de finale van Roland Garros en bereikte bij de US Open de halve finales. Daarna wierp een polsoperatie haar ver terug.

Karolina Muchová

Na een goede start van Paolini speelde de Tsjechische ijzersterk en maakte ze bijna geen fouten meer. Dat resulteerde na iets minder dan een uur in een overwinning in twee sets.

Ook Pegula naar kwartfinales

Ook de Amerikaanse Jessica Pegula bereikte de kwartfinales. Ze won in twee sets van de Russische Diana Sjnaider. Pegula, de nummer zes van de WTA-ranking, won met 6-4, 6-2.

Jessica Pegula in actie op de US Open

Pegula pakte meteen een dubbele break tegen Sjnaider (WTA-18) in de eerste set. Ze moest nog wel een keer haar service afstaan, maar won de eerste set toch.

In de tweede bleef Sjnaider fouten maken, waardoor de Amerikaanse uiteindelijk comfortabel de zege kon pakken. Pegula treft nu de winnaar van de partij tussen Iga Swiatek en Ljoedmila Samsonova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl