NOS Sport

Gauff verliest achtste finale US Open van Navarro, Sabalenka wint van Mertens

Coco Gauff is in de achtste finales van de US Open uitgeschakeld. De Amerikaanse titelverdedigster, de nummer drie van de wereldranglijst, verloor met 3-6, 6-4, 3-6 van Emma Navarro.

De 23-jarige Navarro, twaalfde op de wereldranglijst, kent dit jaar haar doorbraak. Ze haalde de derde ronde in Melbourne, de vierde ronde in Parijs en de kwartfinales op Wimbledon. In Londen was de New Yorkse in de vierde ronde ook al te sterk voor haar landgenote geweest.

De drie jaar jongere Gauff, die het duel afsloot met zestig onnodige fouten, worstelde het hele toernooi met haar opslag, maar kwam in de tweede set terug van een break achterstand en leek het tij te keren. In de derde set waren de problemen echter terug met elf van de in totaal negentien dubbele fouten.

In de kwartfinales treft Navarro, die tijdens haar twee eerdere optredens op de US Open (2021 en 2023) in de eerste ronde was achtergebleven, de eveneens in New York geboren Spaanse Paula Badosa.

Sabalenka wint wel

Aryna Sabalenka liet zich in New York niet verrassen. De Belarussische, vorig jaar de verliezend finaliste, was Elise Mertens (WTA-35) in de achtste finales met 6-2, 6-4 de baas.

Sabalenka en Mertens wonnen in 2019 op de US Open samen het damesdubbel. Toen het duo in 2021 ook het Australian Open had gewonnen, besloot Sabalenka om zich volledig op het enkelspel te richten.

Inmiddels is ze de nummer twee van de wereld. Haar prima opslag, dominantie aan het net en een geselende forehand waren Mertens te machtig. De Belgische kreeg in set twee nog wel breekkansen, maar op de lastige momenten vond Sabalenka (41 winners) steeds een oplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl