Trump achter glas in North Carolina
NOS Nieuws

Zwaarbeveiligde Trump houdt voor het eerst sinds aanslag weer buitenbijeenkomst

Donald Trump heeft voor het eerst sinds de aanslag op zijn leven weer een campagnebijeenkomst in de openlucht gehouden.

Naast glasplaten waren aan weerszijden van het podium zeecontainers geplaatst, die een extra buffer opwierpen tegen mogelijke aanslagen. Ook lagen er sluipschutters op daken. Aan het eind van de bijeenkomst kwam de oud-president achter het glas vandaan, stapte van het podium af en schudde aanhangers de hand.

De oud-president sprak achter kogelvrij glas zijn aanhangers toe in Asheboro in de staat North Carolina:

Zwaarbeveiligde Trump houdt voor het eerst sinds aanslag weer buitenbijeenkomst

Trump hield meerdere bijeenkomsten sinds de aanslag van vorige maand, maar die waren allemaal binnen. Hij liet tijdens die bijeenkomsten al weten ook graag weer in de buitenlucht campagne te willen voeren.

Beschadigd oor

De oud-president en huidige presidentskandidaat voor de Republikeinen werd op 13 juli aan een oor geraakt toen een jonge schutter bij een bijeenkomst in Pennsylvania het vuur op hem opende. Schutter Thomas Matthew Crooks kon op 120 tot 150 meter van Trump op een dak klimmen zonder dat beveiligers ingrepen.

Vanuit zowel Republikeinse als Democratische hoek was toen veel kritiek op de veiligheidsmaatregelen die waren getroffen. Als gevolg van de aanslag stapte de directeur van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle op.

Terwijl de Democraten deze week hun grote Democratische Nationale Conventie in Chicago houden, brengt Trump een bezoek aan staten die cruciaal zijn in de presidentsrace. Het is de week met de meeste bijeenkomsten voor Trump sinds de Republikeinse conventie in juli.

Swing State

North Carolina is een swing state, een staat waar zowel de Democraten als de Republikeinen kunnen winnen. De swing states spelen een cruciale rol in de strijd tussen Trump en zijn Democratische rivaal Kamala Harris. Een groot deel van hun verkiezingscampagne houden de twee kandidaten en hun running mates daarom in deze staten. Vorige week bracht de oud-president ook al een bezoek aan North Carolina. Toen sprak hij een menigte toe in Asheville.

Ondertussen lijkt het erop dat de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy junior uit de race stapt. Volgens nieuwszender ABC News gaat hij dat eind deze week aankondigen. Kennedy maakt geen kans om president te worden, maar kan wel stemmen afsnoepen van Harris en Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl