De brandweer heeft moeite met het vuur te blussen
NOS Nieuws

Bosbranden zorgen voor zwarte rook boven Turkse stad Izmir

Bosbranden in Turkije hebben gisteren zeker zestien huizen verwoest. De branden woedden vlakbij de stad Izmir. In de dorpen rond de stad zijn honderden mensen geëvacueerd.

In Karsiyaka, ten noorden van Izmir, vloog een appartementencomplex van tien verdiepingen in brand. Ook raakten dertig winkels beschadigd door de vlammen. Er zijn geen gewonden gemeld.

De brand ontstond donderdag en kon zich door de harde wind snel uitbreiden. Vanwege windstoten tot 80 kilometer per uur was het voor blusvliegtuigen niet mogelijk om over het gebied te vliegen. Brandweerkorpsen en het leger zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Vanmorgen meldden de Turkse autoriteiten dat de situatie onder controle was. De brand dicht bij bewoonde gebieden is uit. In bosrijke gebieden waar bijna niemand woont, wordt nog geblust.

Beelden uit helikopter tonen natuurbranden in Izmir

Hoewel het ergste gevaar geweken lijkt, waarschuwt de overheid nog altijd voor nieuwe bosbranden. Dat komt door de hoge temperatuur, lage luchtvochtigheid en windstoten.

Turkije heeft de hele zomer al te kampen met branden. Gisteren telde het Turkse persbureau Anadolu 47 bosbranden in het land. Aan het einde van de dag waren 30 branden onder controle.

Izmir is de derde stad van Turkije. Vooral de badplaatsen in de buurt van de stad aan de Egeïsche zee, zijn populair.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl