NOS NieuwsAangepast

Grote brand op heuvel in Rome, gebouw omroep RAI ontruimd

Op een heuvel in het noordwesten van Rome woedt sinds vanmiddag een bosbrand. Tientallen gebouwen op en rond de Monte Mario zijn ontruimd, waaronder een aantal appartementencomplexen.

De Monte Mario ligt een paar kilometer ten noorden van Vaticaanstad. De brand zou rond 13.00 uur zijn uitgebroken in het struikgewas bij een aantal gerechtsgebouwen die op de heuvel liggen. Al snel bedreigde het vuur ook de sterrenwacht, een kazerne van de militaire politie en het productiecomplex van de Italiaanse omroep RAI. De omroep was genoodzaakt een live-uitzending af te breken.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. In Rome werd vandaag wel gewaarschuwd voor natuurbranden vanwege de droogte en temperaturen boven de 35 graden.

De brandweer meldt dat de brand onder controle is, maar nog niet geblust. "Zoals het er nu naar uitziet, hebben we nog een hoop werk te verzetten", aldus het hoofd van de Romeinse brandweer tegen de RAI. Bij het blussen krijgt de brandweer hulp van twee helikopters en een blusvliegtuig.

Volgens de lokale autoriteiten zijn er geen gewonden gevallen. Aan de voet van de heuvel zijn wel enkele auto's in vlammen opgegaan.

Met blushelikopters wordt water geloosd op de vlammen:

Grote brand dichtbij Rome

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl