Matthew Immers (links) en Steven van de Velde bedanken het publiek in Den Haag
NOS Sport

Toegejuichte Van de Velde en Immers beginnen EK beachvolleybal met zege

Steven van de Velde en Matthew Immers hebben hun eerste wedstrijd na de Olympische Spelen gewonnen. In hun openingsduel op de EK beachvolleybal versloeg het Nederlandse duo, dat in Parijs tot de achtste finales kwam, de Duitsers Paul Henning en Maximilian Just in twee sets: 21-15, 21-17.

In Den Haag werd Van de Velde, anders dan in Parijs, luid gesteund door het publiek. Tijdens de Spelen waren het juist fluitconcerten die de boventoon voerden, vanwege zijn verleden als zedendelinquent.

Van de Velde overwoog vanwege de controverse om tijdens de Spelen naar huis te gaan, maar besloot het toernooi toch uit te spelen.

Enkele dagen na het einde van de Spelen kwam hij in eigen land dus weer in actie op de EK. Hij had samen met Immers weinig moeite met het Duitse duo, de nummer 29 van de plaatsingslijst.

Boermans en De Groot verslaan Pools duo

Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn hun toernooi begonnen met een 2-0-zege (21-17, 21-13) op Piotr Janiak en Jedrzej Brozyniak uit Polen. Boermans en De Groot zijn de nummer vijf van de plaatsingslijst, het Poolse duo is als twaalfde geplaatst.

Boermans/De Groot begint EK beachvolleybal met 2-0 zege op Pools duo

Op het plein bij het stadhuis van Apeldoorn zagen 1.500 toeschouwers hoe Boermans en De Groot na een gelijkopgaande partij in de slotfase van de tweede set uitliepen naar een comfortabele voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Ook Leon Luini en Christiaan Varenhorst zijn hun toernooi goed begonnen. Het als zeventiende geplaatste tweetal versloeg de Oekraïense Sergiy Popov en Eduard Reznik in twee sets: 21-18, 21-11. De Oekraïners zijn de nummer zestien van de plaatsingslijst.

Brouwer/Meeuwsen en Penninga/Heemskerk verliezen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn hun laatste toernooi als koppel begonnen met een nederlaag. In Den Haag verloor het tweetal in drie sets van het Tsjechische duo Jakub Sepka en Jiri Sedlak: 26-24, 16-21, 14-16.

Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk slaagden er ook niet in hun eerste groepsduel te winnen. Ze verloren in Apeldoorn in twee sets (18-21, 18-21) van de Duitse wereldtoppers Nils Ehlers en Clemens Wickler. Het Duitse duo pakte vorige week nog de zilveren medaille op de Olympische Spelen.

Beachvolleyballers Penninga en Heemskerk verliezen op EK van Duitse wereldtoppers

Katja Stam en Raïsa Schoon herstelden zich in Apeldoorn met een overtuigende 2-0-zege (21-9, 21-18) op het Italiaanse duo Margherita Bianchin en Claudia Scampoli van hun uitglijder van gisteren.

Toen verloor het Nederlandse tweetal, de nummer twee van de plaatsingslijst, verrassend van een Oekraïens duo dat op de 31ste plek van de plaatsingslijst staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl