NOS Sport

Brazilianen houden beachvolleyballers Van de Velde en Immers uit kwartfinales

Van de Velde en Immers kunnen bij Spelen niet op tegen Brazilianen

Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers zijn er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken op de Olympische Spelen. Tegen het ijzersterke Braziliaanse duo Evandro en Arthur werd het in een eenzijdige achtste finalewedstrijd: 16-21, 16-21.

De Brazilianen sloegen na 2-1 in de eerste set voor Nederland een gaatje naar 7-2. Waarbij de Brazilianen behoorlijk gelukkig waren dat twee services via het net binnenvielen. Daarna kwam het Nederlandse duo beter in de wedstrijd, maar dat was onvoldoende om het gat te dichten. De eerste set ging, ondanks dat Van de Velde en Immers nog twee setpunten wisten weg te werken, met 21-16 naar de Brazilianen.

In de tweede set sloegen Evandro en Arthur ook al snel een gat. Binnen de kortste keren stond er 10-2 op het bord. De hoop op een ommekeer in de wedstrijd leek daarmee verkeken, al werd het gat nog wel verkleind tot vijf punten. Maar bij 20-15 stonden de eerste matchpoints op het bord. De eerste werd nog weggewerkt, maar de tweede werd alsnog benut: 21-16.

Gestreden en gevochten

Ook in deze wedstrijd jouwde het publiek Van de Velde uit als hij moest serveren. Dat heeft alles te maken met commotie die is ontstaan, nadat diverse buitenlandse media berichtten over zijn aanwezigheid in Parijs na zijn veroordeling voor seks met een minderjarige acht jaar geleden.

Dat boe-geroep maakte het zwaar, vertelde Matthew Immers na afloop. Maar het zorgt ook voor trots: "We hebben gestreden en gevochten."

Trotse en emotionele Immers: 'Was zó zwaar voor ons, dat boegeroep'

Eerder op de dag gingen Stefan Boermans en Yorick de Groot wel door naar de kwartfinales. Ze wonnen in twee sets van de Tsjechische wereldkampioenen Ondrej Perusic en David Schweiner: 21-18, 21-16.

Advertentie via Ster.nl