NOS Sport

Beachvolleyballers De Groot en Boermans verslaan wereldkampioen in achtste finales

Boermans en De Groot te sterk voor Tsjechische wereldkampioen

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn door naar de kwartfinales. Ze wonnen in twee sets van de de Tsjechische wereldkampioenen Ondrej Perusic en David Schweiner: 21-18, 21-16.

Boermans en De Groot spelen een uitstekend olympisch toernooi. Ook de drie poulewedstrijden werden allemaal zonder setverlies gewonnen.

In de kwartfinales zijn Nils Ehlers en Clemens Wickler de tegenstander. Het Duitse koppel staat derde op de wereldranglijst, daarop staan Boermans en De Groot momenteel vierde.

Tsjechische vechtmachine

Perusic en Schweiner staan op de vijfde plek van de wereldranglijst. Het Nederlandse koppel had de laatste drie duels met de Tsjechen verloren.

Boermans/De Groot

Maar in Parijs waren Boermans en De Groot een maatje te groot. In de eerste set sloegen de Nederlanders vanaf 15-15 het beslissende gaatje.

De Tsjechische vechtmachine ging in de tweede set meteen aan, maar Boermans en De Groot wisten een vroege achterstand van twee punten om te buigen naar een 8-5 voorsprong. Met ijzersterk spel bleven ze vervolgens aan de goede kant van de score.

'Laat maar komen'

"De euforie is groot", zegt De Groot glimlachend na afloop.

Boermans en De Groot dolblij na winst op wereldkampioen: 'Laat de rest maar komen'

Boermans vertelt dat ze zichzelf vooraf behoorlijk hebben opgepept. "Het is zo geweldig spelen hier, dan wil je ook maximaal gaan. We hebben goed volleybal laten zien en dan kan je dus de wereldkampioen verslaan."

Veel is te danken aan zijn partner De Groot, aldus de 29-jarige beachvolleyballer. Hij ving een hoop ballen in het achterveld op. "Complimenten", zegt Boermans.

De rest van het toernooi ziet hij met vertrouwen tegemoet. "We hebben nu van de wereldkampioen gewonnen, dus de rest: laat maar komen."

Ook Steven van der Velde en Matthew Immers komen vandaag in actie in de achtste finales. Ze nemen het om 21.00 uur op tegen het Braziliaanse duo Evandro en Arthur.

Hoe ziet een dag van een beachvolleyballer er op de Spelen uit?
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl