Pauline Hondema
NOS Sport

Atlete Hondema komt 4 cm tekort voor finale verspringen: 'Steeds net niet'

Pauline Hondema heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale verspringen. De Nederlandse kwam vier centimeter tekort voor een finaleplek en eindigde als veertiende.

De beste twaalf plaatsten zich voor de finale, die donderdagavond om 20.00 uur op het programma staat in het Stade de France.

De 24-jarige verspringster uit Assendelft revancheerde zich van een slechte start, maar dat was desondanks net niet genoeg voor de finale. Bij haar eerste sprong kwam ze in de aanloop niet goed uit en strandde ze bij 4,72 meter al in het zand. Haar tweede sprong (6,21) ging al beter, de derde sprong was haar beste: 6,55 meter.

Hondema weer net niet naar finale: 'Dit is echt pijnlijk'

De Nederlandse atlete heeft een persoonlijk record van 6,76 meter. In de kwalificaties zat de Amerikaanse Tara Davis-Woodhall daar al boven met 14 centimeter.

"Ik ben goed in vorm, voelde me echt geweldig, maar bij de derde sprong kwam ik pas een beetje in de richting van wat het moest zijn", zegt Hondema teleurgesteld.

Ze baalt ervan dat ze, net als bij de vorige twee toernooien, net tekortkomt voor een plek in de eindstrijd. "Steeds is het bij mij net niet. Ik wil gewoon in de finale springen, daar doe je alles voor."

Lastige sport

Verspringen is een sport waarin sinds 1988 geen records meer in worden gevestigd. Zo staat het olympisch record op naam van de Russische Galina Tsjistjakova (7,40) en het wereldrecord uit datzelfde jaar staat op naam van de Amerikaanse Jackie Joyner-Kersee (7,52).

Een discussie in deze sport is het hoge aantal foutsprongen. Zo werd tijdens de WK van vorig jaar in Boedapest een derde van alle sprongen in het verspringen ongeldig verklaard doordat de voet de afzetbalk had overschreden.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl