Jonathan Wheatley
NOS Sport

Red Bull-directeur Wheatley vertrekt na dit seizoen bij team van Verstappen

Sportief directeur Jonathan Wheatley vertrekt na dit seizoen bij het team van Red Bull. Hij wordt teambaas bij Audi, dat in 2026 zijn intrede doet in de Formule 1. Daarmee vertrekt opnieuw een grote naam bij het team van Max Verstappen.

Wheatley was een belangrijke pion voor Red Bull, hij stuurde jarenlang het team aan. Hij speelde ook een grote rol in de eerste titel van Verstappen door op cruciale momenten invloed uit te oefenen op de wedstrijdleiding.

Dat was in 2021 goed te horen, omdat dat het enige jaar was dat communicatie tussen het team en de wedstrijdleiding te horen was.

Verstappen en Wheatley

Nu moet de Oostenrijkse renstal op zoek naar een opvolger voor de directeur. "Het is een lange succesvolle samenwerking van meer dan achttien jaar geweest met Jonathan", zegt teambaas Christian Horner van Red Bull.

"Zijn bijdrage aan zes wereldtitels bij de constructeurs en zeven wereldtitels bij de coureurs zal voor altijd een mijlpaal zijn in de geschiedenis van het team."

Onrustig seizoen

Het vertrek van de Brit past in een Red Bull-seizoen vol onrust. Aan het begin van het jaar lag teambaas Christian Horner onder vuur wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. In mei kondigde Newey aan te vertrekken en de sportieve prestaties van Red Bull zijn niet zoals gehoopt.

Verstappen is dan wel de leider in het kampioenschap, maar hij won al vier races op rij niet. Ook is er veel te doen rondom Sergio Pérez, die ondanks slechte resultaten de tweede rijder mag blijven bij de renstal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl