Sergio Perez en Max Verstappen
NOS SportAangepast

'Pérez maakt seizoen af bij Red Bull', F1-coureur Sainz van Ferrari naar Williams

Formule 1-coureur Carlos Sainz maakt volgend jaar de overstap van Ferrari naar Williams. Niet veel later werd bekend dat Sergio Pérez het jaar mag afmaken als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Sainz tekent voor twee jaar bij Williams en doet een flinke stap terug. Ferrari is momenteel het derde team in de WK-stand voor constructeurs, Williams staat negende en voorlaatste. Eerder dit jaar werd al bekend dat Sainz moet vertrekken bij Ferrari om plaats te maken voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Carlos Sainz

Williams wordt al het vijfde team voor Sainz. Eerder reed hij bij Toro Rosso (als teamgenoot van Verstappen), Renault en McLaren, voordat hij in 2021 bij Ferrari belandde.

Sainz kwam in zijn loopbaan tot drie Grand Prix-zeges en stond 23 maal op het podium. Momenteel staat hij op de vijfde plaats in de strijd om de wereldtitel.

Sainz' meest recente zege was die van Australië, de derde Grand Prix van deze jaargang. Hij won Down Under tien dagen nadat hij aan zijn blindedarm was geopereerd. Dit jaar stond hij in totaal vijfmaal op het podium. Bij Williams Racing wordt de Spanjaard ploeggenoot van Alex Albon.

Pérez

Of de transfer van Sainz ermee te maken heeft, blijft gissen. Maar enkele uren nadat het nieuws bekend werd, maakte Red Bull volgens diverse media bekend dat Sergio Pérez het seizoen mag afmaken.

Wegens tegenvallende resultaten werd er gespeculeerd over de toekomst van Pérez

Wegens tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft lag de Mexicaan behoorlijk onder vuur bij het team van wereldkampioen Verstappen.

Maandag zou er topoverleg gevoerd zijn bij Red Bull, met onder anderen topmannen Christian Horner en Helmut Marko. Hoewel Pérez tegenvallend zevende staat in de WK-stand en in de laatste acht races niet verder kwam de zevende plek, werd besloten om vertrouwen in de 34-jarige coureur te houden.

"Checo blijft een Red Bull-coureur ondanks de recente speculaties. We kijken ernaar uit om hem te zien presteren op de baan, eerder heeft hij het na de zomerpauze ook goed gedaan", zo wordt Horner in diverse media geciteerd in een bericht aan Red Bull-personeel.

Op 25 augustus komt de Formule 1 uit de zomerpauze met de GP van Nederland in Zandvoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl