Red Bull-teambaas Christian Horner
NOS Sport

Red Bull-teambaas Horner beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Formule 1-renstal Red Bull Racing is een onderzoek begonnen naar teambaas Christian Horner na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt persbureau Reuters, na eerdere berichtgeving van De Telegraaf en de Duitse website F1-Insider.

"Nadat we op de hoogte zijn gebracht van bepaalde beschuldigingen, heeft een bedrijf een onderzoek opgestart", meldt Red Bull, het team van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.

"Het proces is al gaande en wordt uitgevoerd door een externe, gespecialiseerde advocaat", staat in de verklaring. "Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek wordt zo snel mogelijk afgerond. Het zou ongepast zijn om nu verder op de zaak in te gaan."

Het zou met name gaan om ongewenst gedrag in de richting van één medewerkster van Horner. De 50-jarige Brit spreekt de beschuldigingen tegen.

Grote man

Horner is al sinds het begin van de renstal in 2005 de teambaas en wordt gezien als de grote man achter de opmars van de Red Bull. Van 2010 tot en met 2013 werd de Duitser Sebastian Vettel wereldkampioen, de afgelopen drie jaar veroverde Max Verstappen de wereldtitel met het Oostenrijkse Formule 1-team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl