Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari
NOS SportAangepast

Sensationele transfer is rond: Hamilton rijdt in 2025 voor Ferrari, Sainz weg

Formule 1-coureur Lewis Hamilton maakt een sensationele transfer. De rijder van Mercedes maakt in 2025 de overstap naar Ferrari. Dat hebben Ferrari en Mercedes bevestigd in een verklaring.

Daarmee komt een einde aan een jarenlang dienstverband van de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff reageerde op het vertrek van Hamilton. "We wisten dat onze samenwerking op een gegeven moment op een natuurlijke manier zou eindigen, en die dag is nu gekomen. We accepteren de beslissing van Lewis om een nieuwe uitdaging te zoeken."

Zelf zei Hamilton het volgende: "Ik heb elf geweldige jaren gehad bij dit team en ik ben heel trots op wat we samen hebben bereikt. Mercedes maakt al deel uit van mijn leven sinds ik dertien jaar oud was. Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus dit was een van de zwaarste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen."

Carlos Sainz vertrekt

De komst van Hamilton betekent tegelijkertijd het afscheid van Carlos Sainz bij de Italianen. De Spanjaard maakte vanavond zijn vertrek bekend op Instagram. "We hebben nog een lang seizoen te gaan en zoals altijd zal ik alles geven voor het team en alle fans wereldwijd", schrijft hij. Waar hij naartoe gaat, deelt hij binnenkort.

Carlos Sainz verlaat Scuderia Ferrari

Het nieuws van Hamiltons transfer was eerder vandaag al uitgelekt. Meerdere buitenlandse media maakten al bekend dat beide teams in vergaande onderhandelingen waren. Daarna werd er door Mercedes 's middags een bijeenkomst georganiseerd voor medewerkers. Zij zijn daar al bijgepraat over het vertrek van Hamilton.

Hamilton, die dit jaar aan zijn twaalfde seizoen begint bij Mercedes, floreerde flink bij het Duitse team. De Brit werd daar een van de succesvolste Formule 1-coureurs ooit: hij pakte in 2020 zijn zevende wereldtitel, alleen zijn eerste was in dienst van McLaren, en heeft nog altijd de meeste grands prix gewonnen (103 zeges).

Jan Lammers over mogelijke transfer Hamilton naar Ferrari: 'Leuke schok'

Wel moest hij de laatste drie jaar toezien hoe Max Verstappen de macht van hem overnam. Mercedes kan niet meer concurreren met Red Bull, het team van de Nederlander. Hamilton won in 2021 voor het laatst een grand prix, in Saudi-Arabië.

Onlangs contract verlengd

De transfer naar Ferrari is opvallend. Onlangs verlengde de Brit zijn contract nog bij het Duitse team en zei Hamilton dat hij en Mercedes nog unfinished business hadden. Hij wilde met het team terug naar de top. Dat moet dan komend seizoen gebeuren.

Het nieuwe F1-seizoen is nog niet van start gegaan. De eerste grand prix, die van Bahrein, staat gepland op 2 maart. Tussen 21 en 23 februari zijn in dat land ook de testdagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl