NOS Sport

Hamilton twee seizoenen langer bij Mercedes, ook Russell tekent bij

Lewis Hamilton blijft nog twee jaar langer bij Mercedes in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen heeft donderdag zijn contract bij de renstal verlengd. Ook zijn teamgenoot George Russell blijft tot en met 2025 bij Mercedes.

Hamilton tekent bij: 'Ik houd nog steeds van wat ik doe'

De 38-jarige Hamilton kwam in 2013 binnen bij het Duitse team. Toen verving hij zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Destijds was Mercedes nog geen topteam en hadden velen hun bedenkingen bij de transfer vanuit McLaren.

Tien jaar later blijkt wel dat het een gouden actie was. In dienst van Mercedes pakte Lewis Hamilton tussen 2014 en 2020 zes wereldtitels. Omdat hij in dienst van McLaren ook eens 's werelds beste was, evenaarde hij daarmee het magische aantal kampioenschappen van Schumacher.

Hamilton staat bovenaan op de lijst van meeste grand prix-zeges: 103 keer kwam hij als eerste over de finish, waarvan 81 keer bij Mercedes. Zijn laatste zege was in de GP van Saudi-Arabië in 2021.

'Unfinished business'

"Ja, jullie zitten nog wat langer met me opgescheept", zei de Brit lachend tijdens de persconferentie voor de Grote Prijs van Italië van komend weekeinde.

"Mercedes en ik hebben samen nog unfinished business. We willen nog wereldtitels pakken. Terug naar de top. Opnieuw het beste team in de F1-geschiedenis worden. Vorig jaar was zwaar, maar ik heb dit jaar het gevoel dat we weer de goede kant opgaan", zei Hamilton.

"Ik ben erg trots op de progressie die we boeken. Zeker dit jaar zijn we na een erg moeizame seizoenstart opgeveerd. Ik ben trots dat we tweede staan in het WK voor constructeurs. Het kan tijd vergen, maar we komen terug."

Achtste wereldtitel?

Nu Hamilton voor twee jaar bijtekent, verbetert hij het record van de langste periode van een coureur bij hetzelfde team. Na dit seizoen staat hij met elf jaren bij Mercedes gelijk met Schumacher, die evenveel seizoenen voor Ferrari reed.

Zijn doel voor de komende jaren bij Mercedes is helder: "Ik wil mijn achtste wereldtitel en met het team Red Bull verslaan. Het is een simpel doel, maar niet simpel uit te voeren."

George Russell werd derde in de GP van Spanje

Russell is sinds vorig seizoen de teamgenoot van Hamilton bij Mercedes. De 25-jarige Brit kende een sterk eerste seizoen bij het team. Hij pakte zijn eerste grand-prix-zege en scoorde meer punten dan zijn ervaren teamgenoot.

Dit seizoen heeft Hamilton echter de overhand. De zevenvoudig kampioen staat vierde in het kampioenschap met 156 punten, Russell staat op plek zeven met 99 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl