Xander Schauffele
NOS Sport

Goede slotdag bezorgt golfer Schauffele bij Brits Open tweede majortitel

Xander Schauffele heeft het 152ste Brits Open gewonnen. De Amerikaanse nummer drie van de wereld bleef op de fameuze Schotse Royal Troon Golf Club met een totaalscore van 275 (-9) Justin Rose en Billy Horschel twee slagen voor.

Daarmee won hij de befaamde Claret Jug, een bekende trofee.

De 30-jarige Schauffele ging de laatste dag in als gedeeld tweede, op een slag van zijn landgenoot Horschel. Dankzij vijf birdies in een bogeyvrije ronde sleepte hij echter de winst binnen.

Tweede majorzege

De Amerikaan pakte de elfde toernooizege in zijn loopbaan en zijn tweede zege op een major. Eerder dit jaar was hij al de beste bij het PGA Championship. Op de Masters werd hij al eens tweede en bij het US Open derde.

Schauffele in actie

Rose (43) won in 2013 het US Open en eindigde op het Brits Open van 2018 als tweede. De man die ruim 60 miljoen dollar binnenhaalde, stond niet meer bij de top 50 van de wereld en moest een kwalificatietoernooi spelen.

De Engelsman voelde zich daar niet te groot voor, haalde het hoofdtoernooi en pakte met zijn tweede plaats 1,4 miljoen dollar. Schauffele kreeg een cheque van 3,1 miljoen.

Horschel moest de leiding in de laatste ronde al snel aan Schauffele laten. Toch deed de 37-jarige Amerikaan weinig fout en met birdies op de laatste twee holes werd hij alsnog gedeeld tweede, zijn beste klassering op een major ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl