Xander Schauffele met de Wanamaker-trofee
NOS Sport

Golfer Schauffele pakt eerste majortitel, Scheffler in ongewisse na arrestatie

Golfer Xander Schauffele heeft zijn eerste majortitel behaald. De Amerikaan was met een totaal van 263 slagen (21 onder par, het baangemiddelde) op het PGA Championship in Louisville Bryson Dechambeau één slag de baas.

De 30-jarige Schauffele moest er op de Valhalla Golf Club hard voor werken en tegenslagen overwinnen. Zo zat er modder aan zijn bal na een prima drive op de zestiende hole en eindigde zijn tee shot op de zeventiende in een bunker. Op de slothole rolde zijn bal zo dicht naar de bunker toe dat een slag richting de green lastig werd.

Schauffele slechtte die hindernissen, waarop Dechambeau de druk met een birdie op de laatste hole opvoerde. Schauffele had ook een birdie nodig voor de winst en die kwam er.

Xander Schauffele wint het PGA Championship

"Ik wilde echt niet dat er een play-off aan te pas moest komen tegen Dechambeau, dan hadden we waarschijnlijk nog achttien holes moeten spelen", zei Schauffele na afloop. "Ik zei tegen mezelf: 'Dit is de kans, als je een major wil winnen moet het nu'. Het maakt me heel emotioneel om hier te winnen. Mijn vader belde net, maar ik moest snel ophangen, want hij maakte me aan het huilen."

'Free Scottie'

Scottie Scheffler, de meest besproken man van het golfweekend, eindigde op een gedeelde achtste plaats nadat hij op de ochtend voor het toernooi nog in de gevangenis belandde.

"Mijn hoofd tolt nog, maar nadat ik vrijdagochtend werd gearresteerd, was ik gelukkig nog op tijd om een aardige ronde te spelen", zei Scheffler na de eerste ronde. Tijdens het toernooi werd Scheffler 'aangemoedigd' door toeschouwers in shirts bedrukt met Schefflers mug shot en was "Free Scottie" een veelgehoorde leus.

Scottie Scheffler en een fan met de mug shot-opdruk

Scheffler, die het incident omschreef als misverstand, moet waarschijnlijk nog voorkomen voor roekeloos rijden en het aanvallen van een agent. "Ik weet niet precies wat de komende dagen brengen. Ik denk dat ik wel naar huis mag, maar we zien het wel als ik hier vertrek. Ik heb tijdens het golfen niet veel nagedacht over de situatie buiten de baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl