Joost Luiten op de British Open
NOS Sport

Luiten na twee dagen klaar op Brits Open, ook Woods uitgeschakeld

Voor Joost Luiten zit het Brits Open er na twee dagen al op. De 38-jarige golfer had nog een slag meer (75) nodig dan op de openingsdag en bleef met zijn totaal van 151 (negen boven par, het baangemiddelde) op de gedeelde honderdste plaats steken.

Luiten begon solide, ondanks de harde wind op de Royal Troon Golf Club aan de kust. Halverwege was de cut binnen handbereik. Op de beruchte elfde hole sloeg hij zijn bal rechts weg. Dat resulteerde in een triple bogey (par-4, in 7), waarmee Luiten de finaleronden kon vergeten.

Ook drievoudig winnaar Tiger Woods keert in het weekeinde niet terug. De 48-jarige Amerikaan eindigde na een ronde van 77 slagen met +14 in de achterhoede.

Tiger Woods in de bunker

Titelhouder Brian Harman staat met 146 slagen gedeeld 38ste. Liefst tien man uit de top twintig van de wereld, onder wie Bryson DeChambeau en Rory McIlroy, haalden het finaleweekeinde niet.

Shane Lowry, die het toernooi in 2019 in Noord-Ierland (Royal Portrush) op zijn naam schreef, pakte de koppositie. De Ier wist wel raad met de verraderlijke wind en staat na vijf birdies, een bogey en een double bogey op -7.

Justin Rose en Daniel Brown volgen op twee slagen. Slechts zeventien van de 154 golfers bleven op Royal Troon onder par.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl