Novak Djokovic
NOS Sport

Getergde Djokovic zonder te spelen naar halve finale Wimbledon, blessure De Minaur

Novak Djokovic heeft een vrije doorgang gekregen naar de halve finales van Wimbledon. Zijn Australische tegenstander, Alex de Minaur, heeft zich teruggetrokken voor de kwartfinale met een heupblessure.

Djokovic komt dus vandaag niet in actie na zijn veelbesproken uitval naar toeschouwers die eerder deze week zeer fanatiek zijn tegenstander Holger Rune steunden en daarbij volgens de Serviër onacceptabel en onsportief gedrag toonden.

Veel ogen waren dan ook gericht op hoe de Serviër vandaag op het Centre Court ontvangen zou worden: met gejuich of wederom met boegeroep.

Djokovic snauwt naar Wimbledon-publiek: 'Jullie kunnen me niet raken'

De Minaur, als negende geplaatst in Londen, liep zijn blessure uitgerekend op matchpoint op in zijn wedstrijd tegen Arthur Fils. Terwijl iedereen rondom de Australiër blij was met de overwinning, bleef De Minaur ogenschijnlijk kalm en schudde hij zijn hoofd.

'Ik ben hier kapot van'

Nu verklaart de Australische tennisser dat hij iets hoorde knappen bij zijn heup. "Daardoor moet ik nu een aankondiging doen die ik niet wilde doen. Ik ben hier kapot van."

Wat dit betekent voor zijn deelname aan de Olympische Spelen, is nog niet duidelijk.

De als tweede geplaatste Djokovic neemt het nu vrijdag in de halve finale op tegen Taylor Fritz of Lorenzo Musetti. De Serviër probeert voor de achtste keer in zijn carrière het grandslamtoernooi in Engeland te winnen.

Mocht dat lukken, dan komt het totaal aantal grandslamtitels voor Djokovic op 25 te staan. Vorig jaar verloor hij de finale van de Spanjaard Carlos Alcaraz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl