NOS SportAangepast

Fritz klopt Zverev, De Minaur en Musetti debuteren in kwartfinales Wimbledon

Fritz klopt Zverev op Wimbledon na grote achterstand

Taylor Fritz heeft de kwartfinales op Wimbledon bereikt. De Amerikaan (ATP-12) won in een partij met minieme verschillen van de Duitse nummer vier van de wereld Alexander Zverev: 4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3) en 6-3.

Fritz treft in de kwartfinales de Italiaan Lorenzo Musetti, die zich voor het eerst in zijn loopbaan plaatste voor een kwartfinale op een grand slam.

Fritz fitter

Zverev, die nog nooit een titel op gras heeft gewonnen, was de enige speler die nog geen servicegame verloren had dit toernooi. Fritz maakte daar een einde aan op 4-4 in set drie, maar keek toen wel al tegen een 2-0 achterstand aan.

De Amerikaan pakte de set en vervolgens leek hij ook de fittere van de twee. Met geweldig tennis won Fritz de tiebreak, waarna hij met een vroege break in de vijfde set de regie overnam en Zverev geen kans meer gaf op herstel.

De Minaur is door naar de kwartfinales

Alex de Minaur (ATP-9) is voor het eerst doorgedrongen tot de kwartfinales op Wimbledon. De Australiër was in Londen de Fransman Arthur Fils (ATP-34) de baas met 6-2, 6-4, 4-6 en 6-3.

De Minaur leek op weg naar een vlotte zege toen hij Fils voor de vijfde keer brak en op 2-1 kwam in de derde set. De Fransman capituleerde niet, brak terug en dwong zelfs een vierde set af. De vijf jaar oudere Australiër raakte niet van de leg en kwam met een dubbele break op 4-1.

Fils wilde weer niet van wijken weten, maar zijn twee late breaks bleken niets waard, want ook hij leverde nog twee keer zijn opslag in. De Minaur pakte de zege met een prachtige volley. Hij liep daarbij wel een blessure op zo leek het.

Lorenzo Musetti bedankt het publiek

Lorenzo Musetti schaarde zich voor het eerst onder de laatste acht van een grandslamtoernooi. De Italiaan (ATP-25) verpestte de verjaardag van de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (21) en won met 4-6, 6-3, 6-3 en 6-2.

De Fransman, die als lucky loser meedoet in Londen, imponeerde dit toernooi met zijn opslag (hij sloeg 105 aces), maar nu haperde die vaak (vijftien breakpoints tegen). Hij ging forceren en de afzwaaiers (42) vlogen daardoor van zijn racket.

De één jaar oudere Italiaan gunde hem in de twee uur durende partij slechts één breekpunt. Musetti retourneerde ook uitstekend, maakte weinig fouten (acht) en boekte een dik verdiende zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl