Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic haalt op Wimbledon uit naar publiek: 'Jullie kunnen me niet raken'

Novak Djokovic heeft op Wimbledon in de achtste finales maar twee uur nodig gehad om zich in drie sets langs de Deen Holger Rune (ATP-15) te slaan: 6-3, 6-4, 6-2. De 37-jarige Serviër speelde ijzersterk en gaf Rune geen enkele kans.

Djokovic treft in de kwartfinales Alex de Minaur, die eerder op de dag overtuigend afrekende met de Fransman Arthur Fils.

'Fans Rune respectloos'

Na afloop van de wedstrijd bekritiseerde Djokovic openlijk de aanhangers van Rune. Hij noemde ze respectloos en zei: "Ik heb voor hetere vuren gestaan, jullie kunnen me niet raken."

De Runefans, die geregeld 'Ruuuune' roepen na een punt, gebruikten dat spreekkoor volgens Djokovic ook om hem uit te jouwen. "Ik ken die trucjes", zei de ervaren Serviër. Daarna werd hij door een deel van het publiek toegejuicht, een ander deel jouwde hem opnieuw uit.

Djokovic snauwt naar Wimbledon-publiek: 'Jullie kunnen me niet raken'

Djokovic begon uitstekend. Het duurde tot de vierde game voor de overrompelde Rune überhaupt een punt pakte. De jonge Deen pakte daarna wel een aantal games, maar moest de eerste set na iets minder dan een halfuur afstaan: 6-3.

De tweede set begon heel anders. Rune herpakte zich en wist zijn servicegames tegen de zevenvoudig Wimbledonwinnaar eenvoudig binnen te halen. Bij een 3-2 voorsprong voor Rune, moest Djokovic naar het toilet. Maar dat deerde hem niet, bij 3-3 pakte hij opnieuw een breek: 4-3.

Holger Rune kwam er niet aan te pas tegen Djokovic.

Bij 5-3 overleefde Rune zes setpoints, en toen Djokovic vervolgens ging serveren om het alsnog af te maken kreeg hij zelfs een breekpunt. Maar uiteindelijk pakte de nummer twee van de plaatsingslijst toch de set met 6-4.

In set drie plaatste de Serviër meteen een breek, maar Rune kreeg op 3-2 de kans om die weer ongedaan te maken. Dat lukte niet en daarna was het verzet van de Deen gebroken en liep Djokovic snel uit naar 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl