Jelena Rabykina
NOS SportAangepast

Oud-winnares Rybakina naar laatste acht Wimbledon, emotionele Svitolina simpel door

Jelena Rybakina heeft voor het derde jaar op rij de kwartfinales bereikt op Wimbledon. De 25-jarige Kazachse, toernooiwinnares in 2022, leidde met 6-3, 3-0 toen de Russin Anna Kalinskaja de strijd staakte met een armblessure.

Kalinskaja kende, onder het toeziend oog van haar vriend en nummer één bij de mannen Jannik Sinner, een droomstart en brak Rybakina op love. De Russin (WTA-18) hield de voorsprong vast, maar na zeven games vroeg ze een medische time-out aan.

Kalinskaja werd behandeld aan haar nek, arm en pols. Ze speelde vervolgens wel door, maar won geen game meer en kon niet anders dan opgeven.

Nu tegen Svitolina

Rybakina, door de uitschakeling van Iga Swiatek (WTA-1) en Coco Gauff (WTA-2) en afmelding van de geblesseerde Aryna Sabalenka (WTA-3) de hoogst geplaatste speelster nog in het grastoernooi, treft nu Jelena Svitolina.

Jelena Svitolina bedankt het publiek

De Oekraïense pupil van Raemon Sluiter (WTA-21), die in Londen twee keer halvefinaliste was, overklaste de Chinese Wang Xinyu (WTA-42) binnen een uur: 6-1, 6-2.

Lichtpuntje

Na afloop was de Oekraïense emotioneel. Dat had te maken met de Russische aanval op een kinderziekenhuis in haar geboorteland. Ze hoopte dat haar zege een "klein lichtpuntje voor de mensen in Oekraïne" is.

Svitolina gaf aan dat ze het moeilijk vond om op de baan te staan. Na haar mooie woorden kreeg ze een staande ovatie van het Britse publiek.

Barbora Krejcikova

Jelena Ostapenko is ook door naar de kwartfinales, de Letse nummer veertien van de wereldranglijst versloeg in twee sets Joelia Poetintseva (WTA-35) uit Kazachstan: 6-2, 6-3.

Ze treft daarin Barbora Krejcikova (WTA-32) uit Tsjechië, die won van de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-11): 7-5, 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl