NOS SportAangepast

Norris ook in tweede training Silverstone het snelste, Verstappen zevende

Lando Norris heeft ook in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië (zondag om 16.00 uur) de snelste tijd gereden. Zijn teamgenoot bij McLaren Oscar Piastri klokte de tweede tijd.

Max Verstappen was enige tijd de snelste, maar in zijn tweede snelle ronde schoot hij heel even van de baan, waarna hij koos om een lange run te rijden. Hij reed uiteindelijk de zevende tijd.

Tegen het einde van de tweede trainingssessie begon het hard te regenen. Een aantal coureurs koos ervoor om nog een enkel rondje op de intermediate-band te doen, het rubber voor lichte regenomstandigheden.

Norris ook snel in VT1

Ook in de eerste vrije training was Norris de snelste geweest.

Max Verstappen, die vorige week in Oostenrijk letterlijk en figuurlijk botste met Norris, noteerde de vierde tijd in de openingssessie. De drievoudig wereldkampioen reed zijn tijd op de mediumband, de top drie reed op de snellere zachte band.

Yuki Tsunoda veroorzaakte vroeg in de eerste sessie een rodevlagsituatie. Hij spinde van de baan in de langzame Luffield-bocht en kwam vast te staan in het grind. De training werd stilgelegd om zijn auto uit de grindbak te takelen.

Hydraulisch probleem Piastri

In de slotfase viel Piastri stil. Hij meldde over de radio dat hij een hydraulisch probleem had en de Australiër parkeerde zijn auto bij de ingang van de pitstraat.

Ook vandaag reed er weer een aantal rookies in de eerste vrije training. Elk team moet twee keer per jaar een onervaren coureur in actie laten komen.

Vandaag was de eer aan Oliver Bearman (die gisteren werd bevestigd als racecoureur voor volgend jaar bij Haas), Jack Doohan (Alpine), Franco Colapinto (Williams) en Isack Hadjar (Red Bull). Hadjar zat voor deze sessie in de auto van Sergio Pérez.

Met name voor Doohan was het een belangrijke dag. De Australiër is in de race voor het vrijgekomen stoeltje van Esteban Ocon, die het team van Alpine na dit seizoen verlaat. Ook Carlos Sainz (nu Ferrari) en Mick Schumacher (reservecoureur Mercedes én Le Mans-coureur van Alpine) azen op die plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl