NOS Sport

Jonge Bearman volgt Hülkenberg op bij F1-team Haas: 'Ik ben zo trots'

Bearman trots op contract bij Haas: 'In Saudi-Arabië laten zien dat ik dit aankan'

De 19-jarige Oliver Bearman heeft een stoeltje in de Formule 1 bemachtigd. De jonge Brit rijdt vanaf het komende seizoen voor het Amerikaanse team Haas. Hij wordt de opvolger van Nico Hülkenberg, die naar Sauber vertrekt.

Bearman werd al een tijdje als logische vervanger van Hülkenberg genoemd. Dat komt omdat Haas sterke banden heeft met het Italiaanse Ferrari, waar Bearman nu reservecoureur is.

De Brit is op dit moment actief in de Formule 2, waar hij als een van de toptalenten wordt gezien. Die status maakte hij in maart nog waar, toen hij bij zijn debuut grote indruk maakte in de Formule 1.

Toen moest hij bij de Grand Prix van Saudi-Arabië plotseling invallen voor de niet fitte Carlos Sainz. Bearman wist zichzelf op een van de gevaarlijkste circuits naar een zevende plek te rijden.

Oliver Bearman

Met zijn debuut werd hij de op twee na jongste coureur ooit in een F1-grand prix. Alleen Max Verstappen (17) en Lance Stroll (18) waren jonger toen ze debuteerden.

'Als kind van gedroomd'

"Ik kan maar moeilijk woorden vinden voor wat dit betekent voor mij. Het maakt me zo trots dat ik kan zeggen dat ik Formule 1-coureur ben voor Haas. Ik ben nu een van de weinigen die mag doen waar hij als kind van gedroomd heeft", vertelt de coureur uit Essex.

De teambaas van Haas, Ayao Komatsu is blij dat hij Bearman een kans kan geven in de sport. "Hij heeft zich onder begeleiding van de Scuderia Ferrari Driver Academy ontwikkeld tot een ongelooflijk volwassen coureur en dat heeft de wereld al eens kunnen zien toen hij op het laatste moment werd opgeroepen voor de Grand Prix van Saudi-Arabië."

Het is nog niet duidelijk wie de teamgenoot van Bearman wordt. Het contract van Kevin Magnussen, die nu voor Haas rijdt, loopt af. Zijn resultaten vallen ook tegen dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl