Gauff ging overtuigend door naar de tweede ronde
NOS SportAangepast

Gauff eenvoudig door, Sabalenka trekt zich terug van Wimbledon

De als tweede geplaatste Coco Gauff heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De Amerikaanse versloeg haar landgenote Caroline Dolehide (WTA-51) met 6-1, 6-2.

In de tweede ronde treft Gauff de Roemeense Anca Todoni, de nummer 142 van de wereldranglijst.

Geen Sabalenka

Aryna Sabalenka heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het grandslamtoernooi op gras. De 26-jarige Belarussin, nummer drie op de wereldranglijst, kampt met een schouderblessure.

Sabalenka gaf onlangs op het grastoernooi in Berlijn al op in de kwartfinales vanwege dezelfde kwetsuur. De tweevoudig grandslamwinnares, die in Londen in 2021 en 2023 tot de laatste vier reikte, liet twee weken geleden al weten de Olympische Spelen in Parijs te mijden vanwege de volle tenniskalender.

Aryna Sabalenka tijdens de training op Wimbledon

Haar plaats in het hoofdschema van Wimbledon wordt ingenomen door 'lucky loser' Erika Andrejeva uit Rusland, die zich net niet via de kwalificaties had weten te plaatsen. Zij treft in de eerste ronde de Amerikaanse Emina Bektas.

Osaka ronde verder

Naomi Osaka, voormalig topspeelster en verliezend finalist op het grastoernooi van Rosmalen, wist haar eerste partij te winnen. De Japanse was in drie sets te sterk voor Diane Parry uit Frankrijk: 6-1, 1-6, 6-4.

De 17-jarige Mirra Andrejeva, op Roland Garros nog halvefinaliste, werd verrassend uitgeschakeld. Het toptalent uit Rusland verloor van leeftijdsgenote Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl