NOS SportAangepast

Sabalenka slaat Spelen over: 'Is beter voor mijn lichaam'

Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus gaat niet naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de nummer 3 van de wereld bekendgemaakt bij het WTA-toernooi in Berlijn. De tweevoudig grandslamwinnares zegt dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt.

"Door alle worstelingen waar ik de afgelopen maanden mee kampte, heb ik besloten om voor mijn gezondheid te kiezen", aldus Sabalenka. "Ik neem liever wat rust om er zeker van te zijn dat ik fysiek en mentaal klaar ben voor het hardcourtseizoen. Ik heb het gevoel dat dit beter is voor mijn lichaam."

Ook Ons Jabeur laten weten niet deel te nemen in Parijs. De Tunesische tennisster zegt op sociale media dat de overgang naar gravel te snel gaat en fysiek te veel van haar vraagt. In het verleden kampte ze met knieproblemen. "Ik wil niet de rest van mijn seizoen op het spel zetten", zegt de huidige nummer 10 van de wereld Jabeur.

Dood ex-vriend

Sabalenka maakte privé een zware periode door na het plotselinge overlijden van haar ex-vriend, Konstantin Koltsov, in maart. De voormalig ijshockeyer overleed op 42-jarige leeftijd.

De vader van Sabalenka was ook een ijshockeyprof en overleed in 2019 plotseling op 43-jarige leeftijd. Ze had haar vader een grandslamtitel beloofd en die belofte loste ze vorig jaar in met winst bij de Australian Open. Dit jaar prolongeerde Sabalenka haar titel.

Te veel

Het olympisch tennistoernooi wordt vanaf 27 juli gespeeld op de gravelbanen van Roland Garros. Dat is twee weken na Wimbledon. Op 26 augustus begint de US Open.

"Het combineren van deze toernooien vraagt momenteel te veel van mij", zegt Sabalenka, die onlangs op Roland Garros verrassend verloor van de 17-jarige Mirra Andrejeva (WTA-38) in de kwartfinales.

Neutrale vlag

De in Minsk geboren Sabalenka had onder een neutrale vlag aan het tennistoernooi moeten deelnemen. Dat heeft volgens haar niet meegespeeld in haar beslissing. Door de oorlog in Oekraïne mogen Russen en Belarussen alleen onder een neutrale vlag meedoen aan het tennistoernooi in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl