Sabalenka trainde geheel in het zwart in Miami
NOS Sport

Sabalenka noemt dood ex-vriend ondenkbare tragedie, maar speelt wel in Miami

Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het eerst gereageerd op het overlijden van Konstantin Kolstov, de voormalig ijshockeyer waar ze tot voor kort een relatie mee had.

Kolstov overleed eerder deze week in Miami, waar Sabalenka deelneemt aan het masterstoernooi. De politie gaat uit van suïcide.

"Het overlijden van Konstantin is een ondenkbare tragedie. En hoewel we niet langer samen waren, is mijn hart gebroken", schrijft de tweevoudig Australian Open-kampioene op Instagram. "Respecteer alsjeblieft de privacy van mij en zijn familie tijdens deze moeilijke periode."

Sabalenka speelt in Miami

Ondanks het privéleed neemt Sabalenka deze week deel aan het masterstoernooi in Miami. De organisatie besloot haar een extra rustdag te geven, waardoor ze pas vrijdag voor het eerst in actie komt.

Ook zal Sabalenka geen interviews hoeven geven rondom haar wedstrijden. Gisteren werkte ze een training af in Miami, waarbij ze geheel in het zwart gekleed was.

Konstantin Koltsov (l) en Aryna Sabalenka

Het was niet bekend dat de relatie tussen de toptennisster en Kolstov voorbij was. Kolstov, die 42 jaar werd, nam deel aan de Olympische Spelen van 2002 en 2010 en speelde in de NHL voor Pittsburgh Penguins.

Tegen goede vriendin

Sabalenka (25) won eerder dit jaar de Australian Open en staat tweede op de wereldranglijst. De Belarussische speelt op vrijdag tegen de Spaanse Paula Badosa. De twee zijn goed bevriend. "Ik heb gisteren en vandaag lang met haar gesproken", vertelde Badosa aan The Tennis Letter.

"Ik weet wat ze momenteel doormaakt, ik ken de hele situatie. Het is ook voor mij een shock, want zij is mijn beste vriendin. Ik zie haar niet graag lijden."

"Het wordt oncomfortabel om deze wedstrijd tegen haar te spelen", aldus Badosa, die verder niet op de gebeurtennissen wilde ingaan. "Ik heb haar beloofd om er niets over te vertellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl