NOS SportAangepast

Opsteker Van de Zandschulp in Miami, ook Rus wint weer na vijf nederlagen

Het masterstoernooi van Miami is goed begonnen voor de Nederlandse tennissers. Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus plaatsten zich zonder setverlies voor de tweede ronde. Tallon Griekspoor heeft een bye en stroomt in de tweede ronde in.

Van de Zandschulp, de nummer 77 van de wereld, was met 7-5, 7-6 (3) te sterk voor Rinky Hijikata (ATP-81). De overwinning is een opsteker voor de Nederlander, die bezig is aan een moeizaam jaar.

Het is pas Van de Zandschulps vijfde zege op de ATP-tour in 2024. Tegen de Australiër Hijikata serveerde hij sterk (acht aces) en sloeg hij ook beduidend meer winners dan zijn tegenstander: 21 om 14.

In de tweede ronde speelt Van de Zandschulp tegen de als veertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert.

Vorig jaar reikte Van de Zandschulp in Miami tot de achtste finales, waardoor hij veel punten te verdedigen heeft. Bij verlies tegen Humbert valt hij buiten de top 80 van de wereldranglijst.

Ook Rus wint

Rus was met 6-0, 6-3 te sterk voor Sara Sorribes Tormo. Daarmee maakte de 33-jarige Nederlandse een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij. Haar laatste zege dateerde van 7 februari.

Arantxa Rus

De nummer 57 van de wereld kende een goede start tegen Sorribes Tormo (WTA-52) en won de eerste zeven games op rij. Bij 2-2 in de tweede set moest Rus drie breakpoints wegwerken, maar verder kwam ze niet in de problemen tegen de Spaanse.

In de tweede ronde treft Rus Marta Kostjoek. De Oekraïense is als 29ste geplaatst in Miami.

Wereldtoppers

Het toernooi van Miami duurt anderhalve week en is samen met Indian Wells (vorige week gewonnen door Carlos Alcaraz en Iga Swiatek) het grootste toernooi op de kalender, naast de vier grandslams en de ATP Finals.

Veel wereldtoppers zijn aanwezig in Florida. Nummer één Novak Djokovic slaat het toernooi dit jaar over. De 36-jarige Serviër droeg zijn werk- en privébalans als reden van zijn afmelding aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl