NOS Sport

Halep bij rentree na dopingschorsing in Miami direct onderuit tegen Badosa

Halep verliest bij rentree, maar geniet van steunbetuigingen

Simona Halep is bij haar rentree in het proftennis meteen uitgeschakeld op het WTA-toernooi in Miami. De Roemeense, die anderhalf jaar afwezig was als gevolg van een dopingschorsing, won in Miami de eerste set, maar ging vervolgens onderuit tegen de Spaanse Paula Badosa (6-1, 4-6, 3-6).

Het was een emotioneel moment voor de 32-jarige Halep. Aanvankelijk was ze vier jaar geschorst voor een positieve dopingtest, maar de straf werd in hoger geroep teruggebracht tot negen maanden, waardoor ze nu weer mag tennissen.

Wildcard

De voormalig nummer een van de wereld en tweevoudig grandslamkampioene kreeg een wildcard voor het prestigieuze toernooi in Miami. Mede door een schouderblessure kon ze haar rentree niet opluisteren met een zege op de Spaanse nummer 80 van de wereld.

Simona Halep in Miami

In haar eerste wedstrijd sinds de US Open in 2022 won Halep de eerste set overtuigend met 6-1. In de tweede set bood Badosa meer tegenpartij en kwam Halep een vroege break niet te boven.

De derde set werd een slijtageslag: Haleps schouder werkte niet mee en ook Badosa kreeg het zwaar. Hinkend overwon zij na bijna twee uur op de baan.

In de tweede ronde wacht de Belarussische Arina Sabalenka, al is het nog onzeker of de nummer twee van de wereldranglijst in actie komt na het plotseling overlijden van haar vriend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl