NOS Sport

Halep is vanaf vandaag weer tennisster; ze maakt rentree in Miami

Simona Halep maakt vanavond bij het prestigieuze toernooi van Miami haar rentree als tennisster.

De 32-jarige Roemeense was anderhalf jaar afwezig vanwege een dopingschorsing, maar die werd onlangs in hoger beroep van vier jaar teruggebracht tot negen maanden, waardoor ze nu weer wedstrijden kan spelen.

Wildcard

Voormalig nummer een van de wereld en tweevoudig grandslamkampioene Halep kreeg een wildcard van de toernooiorganisatie in Miami en werd in de eerste ronde gekoppeld aan de Spaanse Paula Badosa. Het wordt haar eerste wedstrijd sinds de US Open van 2022.

"Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest", schreef Halep eerder deze week op Instagram bij trainingsbeelden van zichzelf in Miami.

Bij een dopingcontrole tijdens de US Open van 2022 testte Halep positief op roxadustat. Die stof verhoogt de endogeneproductie van erytropoëtine (epo) en stimuleert de productie van hemoglobine en rode bloedcellen.

Tevens waren er onregelmatigheden in haar biologisch paspoort gevonden. Volgens Halep was een besmet (maar toegestaan) supplement de oorzaak van de positieve dopingtest.

Als haar oorspronkelijke schorsing van vier jaar was blijven staan, was Halep naar eigen zeggen zeer waarschijnlijk gestopt met tennissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl