Jesper de Jong, hier op Roland Garros
NOS SportAangepast

De Jong door in kwalificatie Wimbledon, Van Rijthoven al in eerste ronde onderuit

Jesper de Jong heeft een eerste stapje gezet op weg naar het hoofdtoernooi van Wimbledon. De tennisser versloeg in de eerste kwalificatieronde de Amerikaan Denis Kudla in twee sets: 7-6 (3) en 6-2.

De Jong speelt in de volgende ronde tegen de Japanner Sho Shimabukuro, de nummer 246 van de wereld. Zelf is De Jong de nummer 119 van de ATP-ranking. Als de Nederlander drie rondes overleeft, is hij zeker van deelname aan het hoofdtoernooi.

Tim van Rijthoven in Rosmalen

Tim van Rijthoven is in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi op Wimbledon achtergebleven. De 27-jarige tennisser, die twee jaar geleden de vierde ronde van het grandslamtoernooi in Londen haalde, boog na een gewonnen eerste set in drieën voor de Japanner Yasutaka Uchiyama (ATP-203): 7-6 (6), 6-7 (3), 1-6.

Mede dankzij negen aces en 26 winners - cijfers waaraan zijn tegenstander niet kon tippen - won Van Rijthoven de eerste set via de tiebreak.

In set twee waren de verschillen kleiner en moest andermaal een tiebreak de beslissing brengen. Daarin leverde Van Rijthoven al snel twee servicepunten in, averij die hij niet meer wist weg te werken.

Pijp leeg

Vervolgens bleek de pijp leeg bij de Brabander, die onlangs in Rosmalen na vijftien maanden blessureleed zijn rentree maakte op de tennisbaan. Zo kwamen er geen aces meer van zijn racket tegen de steeds beter spelende Uchiyama, maar wel tien onnodige fouten.

Twee jaar geleden verraste Van Rijthoven door de finale te halen en daarin te winnen van Daniil Medvedev en op Wimbledon een set tegen latere toernooiwinnaar Novak Djokovic te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl