Tim van Rijthoven in 2023
NOS Sport

Oud-winnaar Van Rijthoven maakt na lang blessureleed rentree in Rosmalen

Tim van Rijthoven maakt in juni na bijna anderhalf jaar blessureleed zijn rentree op de plek waar hij zijn spectaculaire doorbraak beleefde. De 27-jarige tennisser heeft een wildcard gekregen voor de Libéma Open in Rosmalen.

Twee jaar geleden was Van Rijthoven de grote sensatie van het grastoernooi in Rosmalen. Hij schakelde onder meer Taylor Fritz en Felix Auger-Aliassime uit, voordat hij de finale won van wereldtopper Daniil Medvedev. Met zijn eerste ATP-titel op zak trok Van Rijthoven vervolgens in topvorm naar Wimbledon, waar hij drie rondes overleefde voordat hij op de latere winnaar Novak Djokovic stuitte.

Op dat succesvolle seizoen volgde tegenslag. Een slepende elleboogblessure houdt de Brabander al sinds februari vorig jaar langs de kant. Hij had last van een 'golferselleboog', speciale behandelmethoden sloegen niet aan en Van Rijthoven bevond zich naar eigen zeggen in "een tunnel" waarin hij het licht nog niet zag.

In juli werd hij geopereerd aan de elleboog, een poging om problemen waarvan hij gedurende zijn hele carrière al last had te verhelpen.

In februari hoopte Van Rijthoven de frustrerende periode achter zich te laten met een terugkeer bij een toernooi in het Portugese Faro, maar door dat plan ging een streep.

De toernooiorganisatie in Rosmalen, die ook de dit jaar doorgebroken Suzan Lamens een wildcard geeft, kondigt de rentree van Van Rijthoven met trots aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl