Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic dag na terugtrekking in Parijs geopereerd aan meniscus

Novak Djokovic is een dag nadat hij zich had teruggetrokken van Roland Garros geopereerd aan de meniscus in zijn rechterknie. De Servische tennisser ging in Parijs onder het mes, verwacht wordt dat hij minstens drie weken aan de kant staat.

Of hij in juli mee kan doen aan Wimbledon, is onzeker. Het olympisch tennistoernooi in Parijs lijkt een reëler doel.

De Serviër bereikte maandag de kwartfinales na een slopende vijfsetter tegen Francisco Cerundolo, een dag later trok hij zich terug.

"Ik moest moeilijke beslissingen nemen nadat ik een gescheurde meniscus had opgelopen. Ik ben het allemaal nog aan het verwerken, maar kan gelukkig melden dat de operatie goed is verlopen", schrijft Djokovic op X.

Na het bedanken van zijn team en fans, houdt Djokovic zich op de vlakte over zijn herstel. "Ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit en gezond op de baan te staan. Mijn liefde voor de sport is sterk en de drang om op het hoogste niveau te strijden, houdt me op de been."

De 37-jarige Djokovic maakt een tot nu toe teleurstellend seizoen door. Hij won geen van de zes toernooien waaraan hij meedeed.

Door zijn afmelding op Roland Garros raakt Djokovic de eerste plaats op de wereldranglijst na dit toernooi kwijt aan Jannik Sinner, die de eerste Italiaanse nummer één van de wereld wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl