Alexander Zverev
NOS Sport

Zverev slaat zich via De Minaur naar vierde halve finale op rij in Parijs

Alexander Zverev heeft zich als laatste gemeld voor de halve finales op Roland Garros. De als vierde ingeschaalde Duitser, die de afgelopen drie edities ook zo ver kwam maar nooit de eindstrijd haalde, rekende in de kwartfinales af met de Australiër Alex De Minaur (ATP-11): 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Zverev, die in de vorige ronden tegen achtereenvolgens Tallon Griekspoor en Holger Rune vijf sets op de baan stond, dreigde door wat slordigheden al meteen op een break achterstand te komen. Maar hij redde zich en sloeg vervolgens zelf toe op de service van De Minaur.

Een game later was Zverev dat voordeeltje alweer kwijt, toen De Minaur op zijn tweede breekpunt de 1,98 meter lange Duitser met een lepe lob verschalkte. Lang kon de Australiër niet genieten van die balans. Op 3-3 werkte hij het eerste breakpoint nog weg, maar op het tweede kwam er een dubbele fout van zijn racket. Het kostte hem uiteindelijk de set.

Dubbele fouten

Ook in de tweede set speelden dubbele fouten een voorname rol. De Minaur, die in de vorige ronde Daniil Medvedev naar huis stuurde, hielp Zverev ermee aan een breakpoint, dat door een oneffenheid op de Australische baanhelft ook verzilverd werd. Aansluitend verspeelde Zverev zijn servicegame met twee foutieve opslagen.

Alex De Minaur

In de tiebreak reeg Zverev de foutjes aaneen en moest hij op 0-4 in de achtervolging. Daarin slaagde hij wonderwel en na een prachtige rally van maar liefst 39 slagen kwam hij zelfs op setpunt, die de Duitser nog binnensleepte ook.

In de derde set was ook zijn derde dubbele fout van de wedstrijd een heel dure voor De Minaur. Hij sloeg 'm op breekpunt tegen en keek prompt tegen een 4-2 achterstand aan. Aan vechtlust echter geen gebrek bij de Aussie, een zoon van een Uruguayaanse vader en een Spaanse moeder. Met een gevoelige stopvolley wist hij op de valreep naar 4-5 terug te breken.

Het harde werken werd niet beloond. Zverev toonde zich net wat vaster in de daaropvolgende game en trok de partij na net geen drie uur tennis alsnog naar zich toe.

Nu tegen Ruud

Zverev moet het nu vrijdag opnemen tegen Casper Ruud, de als zevende geplaatste Noor die door het terugtrekken van de geblesseerde titelhouder Novak Djokovic een vrije doorgang naar de laatste vier had.

De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Italiaan Jannik Sinner, die maandag Djokovic aflost als aanvoerder van de wereldranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl