Het complex van Roland Garros heeft te kampen met ernstige regenval
NOS SportAangepast

Regen zit Rus en Griekspoor dwars op Roland Garros, Rybakina met gemak door

Jelena Rybakina heeft in een vloek en een zucht de tweede ronde bereikt van het toernooi op Roland Garros. De nummer vier van de wereld was snel klaar met Greet Minnen (WTA-85): 6-2, 6-3.

In de volgende ronde treft de Kazachse de winnares van het duel tussen Arantxa Rus en de Duitse Angelique Kerber, een partij die door de regen in Parijs, waar slechts twee overdekte banen beschikbaar zijn, pas laat op de dag gespeeld kon worden.

Voor vandaag staat eveneens de partij van de als 26ste geplaatste Tallon Griekspoor tegen Mackenzie McDonald op het programma, maar ook zij moesten geduld hebben.

Goed begin Minnen

Rybakina had de twee eerdere confrontaties met de twee jaar oudere Vlaamse gewonnen. Minnen had bovendien bij haar drie eerdere deelnames de eerste ronde niet overleefd. De vooruitzichten op een stunt waren dus niet best, maar in de eerste game wist Minnen haar opponente op love gebroken.

Jelena Rybakina

Rybakina was meteen wakker geschud en liet vervolgens de ene na de andere winner van haar racket vertrekken. Bij 6-2, 4-0 haperde de motor even, maar de kwartfinaliste van 2021 - en Wimbledon-winnares van 2022 - sloeg toe op haar derde matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl