Iga Swiatek bedankt het publiek na het bereiken van de tweede ronde in Parijs
NOS SportAangepast

Topfavoriete Swiatek overtuigt op Roland Garros en stuit in tweede ronde op Osaka

Titelverdediger Iga Swiatek heeft met speels gemak de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De drievoudig winnares versloeg de Française Léolia Jeanjean met 6-1, 6-2.

Swiatek liet er geen gras over groeien op het Franse gravel en stuurde de 28-jarige Jeanjean, voor de derde keer present in Parijs, direct van het kastje naar de muur. De Poolse topfavoriete brak de nummer 148 van de wereld in de eerste game en trok de set in 28 minuten naar zich toe.

Alleen in de eerste game van set twee was Swiatek even niet bij de les en volgde er een break van Jeanjean. Maar daarna stoomde Swiatek, die slechts 1 van haar 21 partijen in de eerste ronde van een grandslamtoernooi verloor, gewoon weer door.

In de tweede ronde stuit Swiatek op de Japanse Naomi Osaka, de voormalige nummer één van de wereld en winnares van vier grandslamtoernooien.

Sakkari wederom meteen onderuit

Maria Sakkari is de eerste toptienspeelster die strandt in Parijs. De Griekse boog met 6-3, 4-6, 3-6 voor de Française Varvara Gracheva. Ook vorig jaar verloor Sakkari haar eerste duel.

Eerder deze maand won Sakkari op het gravel van Rome nog moeiteloos in twee sets van de in Moskou geboren Gracheva. In Parijs had de Griekse, die als zesde is geplaatst vanwege de absentie van de niet fitte Pegula, het direct lastig. De halvefinaliste van 2021 werd meteen gebroken, maar won toch nog de eerste set.

Daarna nam Gracheva over, zij sprong beter om met haar breekkansen en sloeg minder afzwaaiers.

Gauff goed van start

De Amerikaanse Coco Gauff ging in haar eersterondepartij met gemak langs qualifier Julia Avdejeva: 6-1, 6-1. Gauff had slechts slechts 53 minuten nodig om zich van de Russische grandslamdebutante te ontdoen.

Coco Gauff

De nummer drie van de wereld zette Avdejeva vanaf het eerste punt onder druk en verloor in de eerste set alleen de zesde game. Gauff, die op het Franse gravel twee keer tot de kwartfinales reikte en in 2022 in de finale van Swiatek verloor, overklaste de nerveuze Avdejeva ook in set twee.

In de tweede ronde treft Gauff met Tamara Zidansek wederom een qualifier.

Vondrousová zet Masarova eenvoudig opzij

Ook Markéta Vondrousová plaatste zich simpel voor de tweede ronde. De Wimbledon-winnares van 2023 gaf de Spaanse Rebeka Masarova (WTA-94) met 6-1, 6-3 het nakijken.

Markéta Vondrousová

Vondrousová bereikte in 2019 de finale van het Franse grandslamtoernooi. Die verloor ze toen van Ashleigh Barty. In haar zes deelnames die volgden, kwam de Tsjechische nummer zes van de wereld alleen in 2021 verder dan de tweede ronde in Parijs.

In de eerste ronde trof ze dit keer leeftijdsgenoot Masarova (24), die vorig jaar bij haar debuut één set pakte tegen Gauff en ook tegen Vondrousová kansen kreeg.

Op 3-4 in set twee slaagde ze er echter niet in één van haar drie breekkansen te benutten, waarna Vondrousová Masarova wel brak en de wedstrijd besliste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl