Puck Pieterse op de mountainbike (archieffoto)
NOS Wielrennen

Pieterse pakt in Roemenië EK-zilver op korte cross, opnieuw achter Ferrand-Prévot

Puck Pieterse heeft op de EK mountainbiken in Roemenië een zilveren medaille behaald op de korte cross. Net als op de WK van vorig jaar moest de 21-jarige Nederlandse op dit onderdeel alleen buigen voor regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk.

Pieterse bleef op het parcours in Cheile Gradiste als enige in de buurt van de 32-jarige Ferrand-Prévot, die nog maar eens een titel aan haar imposante palmares toevoegde. De Française behaalde al WK-goud op de weg en in het veld en pakte op de mountainbike in totaal elf wereldtitels.

Elf seconden voorsprong

Ferrand-Prévot kwam na zes ronden met elf seconden voorsprong op Pieterse over de streep. De bronzen medaille was voor de 27-jarige Nicole Koller uit Zwitserland, die op 42 seconden van de winnares over de finish kwam.

Pieterse, van oorsprong een veldrijdster, pakte het mountainbiken enkele jaren geleden serieus op. Op het onderdeel lange cross won Pieterse in 2022 EK-goud en WK-zilver bij de beloften. Vorig jaar werd ze Europees kampioene bij de senioren, won ze de wereldbeker en veroverde ze brons bij de WK.

Zondag komt Pieterse in actie op de lange cross. Ze verdedigt dan de Europese titel die ze vorig jaar in Polen pakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl