Dai Dai N'tab
NOS Schaatsen

N'tab vervolgt schaatscarrière bij Team IKO: 'Kan veel beter dan ik heb laten zien'

Dai Dai N'tab vervolgt zijn schaatscarrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekent een contract tot en met de Olympische Winterspelen van Milaan in 2026.

N'tab, die het afgelopen seizoen kampte met rugklachten en zich niet voor de wereldbekerwedstrijden plaatste, komt over van schaatsploeg Jumbo-Visma, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

"Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan", zei N'tab op de website van Team IKO. "De gesprekken met de staf hebben mijn vertrouwen vergroot dat ik nog veel beter kan dan wat ik tot nu toe heb laten zien en het team voelt vanaf het eerste moment als een warm bad."

N'tab werd onder meer vier keer Nederlands kampioen op de 500 meter. Hij veroverde in 2021 brons op de 500 meter bij de WK afstanden. N'tab wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018 en 2022.

Veel vertrekkende en nieuwe namen bij Jumbo-Visma

Jumbo-Visma zag de afgelopen maanden veel grote namen vertrekken: onder anderen Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma-de Jong, Jorrit Bergsma en Kai Verbij.

Vervolgens verraste de schaatsploeg met het aantrekken van shorttrackers Suzanne Schulting, Selma Poutsma en Angel Daleman.

Voor Sven Kramer, commercieel directeur van Jumbo, is het toevoegen van drie shorttrackers aan de schaatsploeg een logische stap in de ontwikkeling van beide sporten. "Langebaanschaatsen en shorttrack komen steeds meer naar elkaar toe", zei Kramer daarover.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl