NOS Schaatsen

Verbij volgende grote naam die vertrekt bij Jumbo-Visma en coach Orie

De uittocht van grote namen bij schaatsploeg Jumbo-Visma is nog niet voorbij. Kai Verbij, de wereldkampioen 1.000 meter van 2021, is de volgende die vertrekt. Verbij en Jumbo-Visma zijn in overleg uit elkaar gegaan.

Verbij is de volgende van een lijst met grote namen die vertrekt bij de ploeg. Antoinette Rijpma-de Jong, Jorrit Bergsma, Thomas Krol en Dai Dai N'tab gingen hem voor.

Daarnaast is het contract van Jutta Leerdam afgelopen bij Jumbo-Visma. Of zij wel bij de ploeg blijft, is nog onduidelijk.

Kai Verbij

De 29-jarige Verbij reed sinds 2020 voor de ploeg van coach Jac Orie. De sprinter veroverde naast zijn wereldtitel op de 1.000 meter ook de nationale titel op de 500 en 1.000 meter (2021) en EK-goud op de teamsprint (2022) met Merijn Scheperkamp en Tijmen Snel. In 2022 werd hij tweede op het WK sprint.

Verbij kwam afgelopen seizoen niet goed uit de verf. Hij reed geen EK of WK, zijn beste prestatie was een vijfde plaats bij de NK afstanden op de 1.000 meter. Samen met de ploeg werd besloten de samenwerking nu te beëindigen.

Verbij weet nog niet waar hij zijn carrière vervolgt. "Ik ga nu de tijd nemen om te kijken wat de juiste vervolgstappen zijn voor mijn carrière."

Leegloop

Voor Verbij vertrokken dus Rijpma-de Jong (naar Reggeborgh) en Bergsma (naar AH Zaanlander). Krol, de regerend olympisch kampioen op de 1.000 meter, zette een punt achter zijn carrière.

Er werden ook al nieuwe schaatsers aangetrokken door de ploeg. Isabel Grevelt, Sanne in 't Hof en de Belg Mathias Vosté schaatsen vanaf komend seizoen bij Jumbo-Visma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl