Leerdam gaat vertrekken bij Jumbo-Visma
NOS SchaatsenAangepast

Leerdam en schaatsploeg Jumbo-Visma uit elkaar: 'Tijd voor iets anders'

Jutta Leerdam vertrekt bij schaatsploeg Jumbo-Visma. De 25-jarige topschaatsster zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in haar leven en haar schaatsploeg heeft daarop de onderhandelingen stopgezet.

Commercieel directeur Sven Kramer van Jumbo-Visma laat na berichtgeving in De Telegraaf weten dat de gesprekken inderdaad zijn gestaakt. De ploeg had Leerdam volgens hem een "zeer mooi voorstel gedaan", maar omdat de sprintster twijfelde, heeft de ploeg de stekker uit de besprekingen getrokken.

Leerdam zelf laat via Instagram weten dat ze lastige weken achter de rug heeft, maar dat ze het gevoel heeft dat het tijd is voor iets anders. "Ik heb altijd naar mijn gevoel geluisterd en ik weet wat ik hierna wil doen."

Team IKO

Leerdam is ondertussen in gesprek met andere ploegen. Onder andere Martin ten Hove, coach van team IKO, heeft met Leerdam gepraat. Leerdam schaatste al eens voor de ploeg van Ten Hove, aan het begin van haar loopbaan.

Een ploegenfoto van Team IKO uit 2018 met Jutta Leerdam

Geld speelt bij die gesprekken niet de belangrijkste rol volgens Ten Hove. "In eerste instantie leek het ons lastig haar te kunnen betalen. Maar als snel werd in de gesprekken duidelijk dat het haar niet om de financiën gaat, maar om de plek waar het sporttechnisch het best voor haar kan uitpakken."

Team Reggeborgh zegt één gesprek gehad te hebben met Leerdam, maar dat krijgt verder geen vervolg.

Meer vertrekkers

Leerdam was in het verleden onder andere wereldkampioen sprint en won meerdere gouden medailles bij de WK afstanden. Daarnaast haalde ze bij de Olympische Spelen in Peking van 2022 een zilveren plak op de 1000 meter.

Jumbo-Visma gaat komend seizoen flink op de schop. Eerder werd al bekend dat Thomas Krol, Kai Verbij en Antoinette Rijpma-de Jong het team van coach Jac Orie gaan verlaten. Daar tegenover staat de komst van nationaal sprintkampioene Isabel Grevelt en Sanne in 't Hof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl