Koning Charles bij aankomst in het kankercentrum
NOS Nieuws

Eerste werkbezoek koning Charles sinds bekend werd dat hij kanker heeft

De Britse koning Charles heeft voor het eerst sinds bekend werd dat hij kanker heeft een werkbezoek afgelegd. Charles bezocht samen met zijn vrouw koningin Camilla een kankercentrum in Londen. Daar werd gesproken met patiënten die chemotherapie krijgen.

In februari legde Charles zijn werk tijdelijk neer, nadat artsen hadden ontdekt dat hij kanker heeft. Welke vorm van kanker dat is, is nooit bekendgemaakt.

Weinig details

Buckingham Palace heeft nauwelijks details vrijgegeven over de gezondheidstoestand van de koning. Wel is bekend dat de ziekte in een vroeg stadium werd ontdekt en dat de medische behandeling nog niet helemaal is afgerond.

De komende weken heeft Charles meer afspraken op de agenda staan. Wel zullen die worden aangepast "om de risico's voor zijn verdere herstel tot een minimum te beperken". In juni ontvangt het koningspaar de keizer en keizerin van Japan.

Charles is koning sinds september 2022, toen zijn moeder koningin Elizabeth overleed. In mei vorig jaar werd hij officieel gekroond.

Prinses Catherine

In maart van dit jaar maakte Charles' schoondochter prinses Catherine in een videoboodschap bekend dat ook zij kanker heeft. Ook bij haar is onduidelijk om welke vorm het gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl