Koning Charles eind vorige maand
NOS Nieuws

Koning Charles volgende week weer aan het werk na ondergaan kankerbehandeling

De Britse koning Charles pakt vanaf volgende week zijn publieke taken weer op. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. In februari legde hij zijn werk tijdelijk neer nadat artsen hadden ontdekt dat hij kanker heeft.

"Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning", laat een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten. De medische behandeling is nog niet helemaal afgerond.

Welke vorm van kanker de koning heeft, is nooit bekendgemaakt. Het paleis gaf de afgelopen tijd weinig details vrij over de gezondheidstoestand van de koning. Wel is bekend dat de ziekte in een vroeg stadium werd ontdekt.

Bezoek aan kliniek

De eerste officiële gelegenheid van de 75-jarige Charles wordt een bezoek aan een kliniek van kankerpatiënten. Daar zal hij medische specialisten en patiënten ontmoeten. De komende weken heeft hij een aantal afspraken op de planning staan. Die zullen worden aangepast "om de risico's voor zijn verdere herstel tot een minimum te beperken".

In de verklaring kondigt het koningshuis ook aan dat het Britse koningspaar in juni de Japanse keizer en keizerin zal ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl