Koning Charles na een bezoek aan het ziekenhuis
NOS Nieuws

Koning Charles spreekt dank uit voor steunbetuigingen na diagnose

Koning Charles heeft zijn dank uitgesproken voor alle berichten van steun die hij heeft gekregen sinds maandag bekend werd dat hij kanker heeft. "Zoals iedereen weet die getroffen is door kanker, warme steunbetuigingen bieden enorme troost en bemoediging."

De Britse koning (75) verblijft op het koninklijke landgoed Sandringham. Hij wordt behandeld, voor wat voor soort kanker is niet bekendgemaakt. De kanker werd ontdekt toen hij in een ziekenhuis werd behandeld vanwege een vergrote prostaat.

Charles zegt in zijn verklaring verder dat hij het hartverwarmend vindt dat het delen van zijn diagnose er ook toe heeft geleid dat er meer aandacht is voor organisaties die kankerpatiënten en hun families ondersteunen.

Harry en William

Tijdens zijn behandeling zal de koning geen publieke taken verrichten, maar wel staatszaken blijven uitvoeren.

Dinsdag was Charles naar Sandringham gevlogen, samen met zijn vrouw Camilla. Hij sprak daarvoor met zijn zoon prins Harry, die vanuit Los Angeles naar Engeland was gevlogen.

Ook prins William heeft zijn dank uitgesproken voor alle steun voor zijn vader en voor zijn vrouw, Catherine. Die heeft een buikoperatie ondergaan en moet tot zeker Pasen rust houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl