Koning Charles en koningin Camilla gisteren op weg naar Sandringham
NOS NieuwsAangepast

Koning Charles rust uit op Sandringham, Harry terug naar Amerika

Het telefoongesprek dat koning Charles en premier Sunak vandaag hebben gevoerd was niet zakelijk, maar privé. Het ging om een "kort persoonlijk gesprek", zegt Buckingham Palace tegen de BBC. Sunak wilde met het telefoontje de koning vermoedelijk sterkte wensen, nu bekend is geworden dat hij kanker heeft.

Eerder meldde de nieuwsorganisatie dat het ging om het wekelijkse overleg van de koning en de premier. Het volgende gesprek tussen Charles en Sunak staat gepland op 21 februari. Het paleis zegt dat de twee elkaar dan weer fysiek zullen ontmoeten.

Maandag werd bekend dat de koning wordt behandeld voor een niet nader gespecificeerde vorm van kanker. Tijdens zijn behandeling zal Charles geen publieke taken verrichten, maar wel de staatszaken blijven uitvoeren, waaronder het wekelijkse gesprek met de minister-president.

Harry weer terug naar Amerika

De koning bleef vandaag op het koninklijke landgoed Sandringham, waar hij gisteren met zijn vrouw Camilla per helikopter naartoe is gevlogen.

Voor zijn vertrek sprak hij met zijn zoon prins Harry, die daarvoor speciaal vanuit Los Angeles naar Londen was gevlogen. Hun ontmoeting zou volgens Britse media ongeveer drie kwartier hebben geduurd.

Daarna zou Harry de nacht in een hotel hebben doorgebracht. Voor zover bekend heeft hij zijn broer, troonopvolger prins William niet gezien. De twee hebben de laatste jaren een moeizame verhouding.

William weer aan het werk

William zelf ging vandaag voor het eerst weer aan het werk nadat hij drie weken lang geen officiële verplichtingen had gehad vanwege een buikoperatie van zijn vrouw Catherine. Hij had vrij genomen om zijn vrouw bij te kunnen staan na haar operatie en om er voor hun kinderen te zijn.

Hij deelde vanochtend bij een ceremonie in Windsor Castle onderscheidingen uit aan mensen die een belangrijke rol spelen in hun gemeenschap. Vanavond is hij aanwezig bij een benefietgala waar geld wordt ingezameld voor de Britse organisatie voor traumahelikopters.

Prinses Catherine werd vorige week uit het ziekenhuis ontslagen, maar moet nog zeker tot Pasen rust houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl