NOS SportAangepast

Ongenadig pak slaag Van de Zandschulp in Dubai, ook Griekspoor verliest

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn allebei uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai. Van de Zandschulp kreeg alle hoeken van de baan te zien en verloor in 43 minuten kansloos van de Amerikaan Sebastiaan Korda: 1-6, 0-6.

Griekspoor dolf eerder op de dag het onderspit tegen Aleksandr Boeblik: 6-7 (8), 6-7 (2).

Van de Zandschulp, de nummer 75 van de wereld, haalde vorig jaar de kwartfinales in Dubai, maar dat zat er dit keer geen moment in. Hij was volkomen kansloos en kon het geen moment spannend maken tegen Korda.

In de eerste set kreeg de Amerikaan drie breekkansen en hij wist ze allemaal te benutten. De nummer 33 van de wereld serveerde uitstekend en gaf zelf geen kans weg. Van de Zandschulp wist uiteindelijk maar één game te pakken.

De tweede set begon voor Van de Zandschulp direct met opnieuw een break. Daarna ging het rap en liet Korda helemaal niets heel van de Nederlander.

Griekspoor verliest nipt

Griekspoor strandde net als vorig jaar ook in de tweede ronde. De Nederlander verloor nipt van de Kazach Boeblik: 6-7 (8), 6-7 (2).

De partij was grotendeels in evenwicht. Griekspoor leunde vooral op zijn solide baselinespel, terwijl Boeblik met zijn sterke opslag (hij sloeg 22 aces tegen 7 voor Griekspoor) en soms onvoorspelbare manier van spelen gevaarlijk was.

Tallon Griekspoor

Griekspoor gaf in de tiebreak van de eerste set een 3-0 voorsprong uit handen. Boeblik smeet op die stand een racket aan diggelen, kreeg van de scheidsrechter een waarschuwing, maar ging prompt beter tennissen.

Griekspoor kreeg setpunten op 6-5 en 8-7, maar het was Boeblik die met een prachtige passeerslag uiteindelijk de setwinst greep.

Ook de tweede set mondde uit in een tiebreak, waarvan Griekspoor er dit seizoen al tien wist te winnen en slechts twee verloor. Het leverde hem zelfs de bijnaam 'tiebreak-koning' op. Maar tegen Boeblik, van wie Griekspoor in drie eerdere duels eveneens verloor, kon hij dit keer niet het verschil maken in de eindfase.

Boeblik was ook in de tweede tiebreak de betere speler en benutte met een backhand rechtdoor zijn eerste matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl