Tallon Griekspoor
NOS SportAangepast

Griekspoor door dankzij opgave, Van de Zandschulp sterk tegen Mannarino

Tallon Griekspoor heeft na zijn recente halvefinaleplaats in Rotterdam de draad weer opgepikt bij het ATP 500-toernooi in Dubai. De mondiale nummer 28 leidde met 7-5, 2-0 toen zijn tegenstander Abedallah Shelbayh uit Jordanië de strijd staakte vanwege een nekblessure.

Ook Botic van de Zandschulp boekte succes in de oliestaat. De Veenendaler versloeg de als zesde geplaatste Fransman Adrian Mannarino met 7-6 (3), 7-5.

Weer fris

Griekspoor nam na zijn inspanningen op het ABN Amro Open even gas terug en nam vorige week op het ATP-toernooi in Doha alleen deel aan het dubbelspel (verlies in de eerste ronde).

In zijn openingsronde tegen wildcardspeler Shelbayh, de nummer 228 van de wereld, oogde Griekspoor fris. Hij liet de 20-jarige Shelbayh in de eerste set door wat verlies aan concentratie nog terugkomen van 5-2 tot 5-5, maar stelde daarna orde op zaken.

In de tweede set gaf de linkshandige Shelbayh, een voormalig lid uit de talentenopleiding van de Rafael Nadal-academie op Mallorca, op nadat Griekspoor hem direct had gebroken.

Griekspoor speelt in de tweede ronde tegen de als zevende geplaatste Aleksandr Boeblik. De tennisser uit Amsterdam verloor zijn eerdere drie duels met de Kazach.

Van de Zandschulp boekt knappe zege op Mannarino

Van de Zandschulp, de nummer 75 van de wereld had, pakte een welkome zege op Mannarino, de mondiale nummer negentien.

De Nederlander werd afgelopen week in Doha in de eerste ronde uitgeschakeld en dat zorgde voor frustratie. Hij vernielde een racket en sloeg een bal hard weg waarvoor hij een strafpunt kreeg.

Maandag stond hij een stuk rustiger op de baan, waar de omstandigheden vanwege de soms harde wind lastig waren. Van de Zandschulp gaf in de eerste set weliswaar twee keer een break voorsprong uit handen, maar sloeg in een sterk gespeelde tiebreak alsnog toe.

Daarna speelde Van de Zandschulp met meer vertrouwen. Hij won de partij door direct zijn eerste breekpunt van de tweede set te pakken na een afzwaaier van Mannarino.

'Lastige lotingen gehad'

"Ik heb begin dit jaar wat lastige lotingen gehad en nog niet veel gewonnen. Daarom is iedere overwinning goed voor het zelfvertrouwen", zei Van de Zandschulp, die vorig jaar in Dubai nog de kwartfinales haalde.

In de achtste finales neemt hij het op tegen Sebastian Korda (ATP-33). De Nederlander won twee van zijn drie eerdere duels met de Amerikaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl