Jordan Thompson
NOS Sport

Thompson (29) pakt eerste enkelspeltitel én dubbelzege op overvolle dag in Mexico

Jordan Thompson heeft op 29-jarige leeftijd zijn eerste ATP-toernooizege in het enkelspel behaald. De Australiër was in de finale in Los Cabos te sterk voor de Noor Casper Ruud: 6-3,7-6 (4) en won vijf uur later ook het dubbeltoernooi in de Mexicaanse badplaats.

Thompson, veertigste op de wereldranglijst, had zijn twee eerdere finales in het enkelspel, beide op het gras van Rosmalen (2019 en 2023), verloren.

Drukke slotdag

Na de finale tegen Ruud had Thompson weinig tijd om te genieten van zijn eerste toernooiwinst. Een uur later wachtten de halve finale en finale van het dubbeltoernooi, dat hij, met dubbelpartner Max Purcell, won. Thompson had als dubbelaar al drie keer eerder een ATP-toernooi gewonnen.

Met twee finales en een halve finale tenniste hij op de slotdag ruim vijf uur, in totaal stond Thompson in vijf dagen bijna achttien uur op de baan in Los Cabos.

Jordan Thompson en Casper Ruud

Dat de Australiër toesloeg in het enkelspel, mag een wondertje heten. Hij knokte zich in de kwartfinales tegen Alex Michelsen na een 6-0, 3-0 achterstand nog naar de zege en stond tot ver na middernacht op de baan in zijn halve finale van 3 uur en 40 minuten tegen Alexander Zverev.

De halve finale van het dubbeltoernooi werd daarop uitgesteld naar de slotdag en werd gespeeld na zijn finale tegen Ruud.

Tegen de Noor ging het vergeleken met Thompsons eerdere partijen vlotjes, al moest de Australiër in de eerste game vier breekpunten wegwerken en verspeelde hij in de tweede set een 5-3 voorsprong.

Ook in het dubbeltoernooi was Thompson - met Purcell - te sterk voor Ruud, die William Blumberg als partner had: 7-6 (1), 6-3. In de finale wonnen Thompson en Purcell vervolgens met 7-5, 7-6 (2) van Gonzalo Escorbar en Aleksander Nedovyesov, waardoor Thompson uiteindelijk diep in de nacht (3.00 uur lokale tijd) twee titels kon vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl