Brennan Johnson van Spurs baalt na een gemiste kans

Spurs winnen weer niet zonder Van de Ven, Newcastle hard onderuit bij Everton

Tottenham Hotspur heeft voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in de Premier League. Thuis tegen West Ham United werd met 1-2 verloren.

Sinds Oranje-international Micky van de Ven geblesseerd uitviel tegen Chelsea, begin vorige maand, pakten de Spurs slechts één punt uit vijf duels. Ondanks de slechte reeks staat Tottenham nog altijd vijfde, door een sterke start van de competitie.

Oud-Ajacieden in de basis, kopgoal wereldkampioen

De thuisploeg begon nog sterk in het Tottenham Hotspur Stadium in het noorden van Londen. Al na tien minuten maakte de Argentijnse wereldkampioen Cristian Romero een kopdoelpunt uit een corner.

De stand in de Premier League

Vroeg in de tweede helft werd dat doelpunt ongedaan gemaakt door Jarrod Bowen. Hij schoot de 1-1 tegen de touwen nadat de bal voor zijn voeten caramboleerde na een schot van oud-Ajacied Mohammed Kudus.

Kudus kwam afgelopen zomer met Edson Álvarez over van Ajax; ook de Mexicaan stond in de basis in Londen.

De Spurs probeerden in de laatste 20 minuten de 2-1 te forceren, onder meer door Braziliaans international Richarlison in te brengen. De bal ging er echter aan de andere kant in.

Jarrod Bowen viert de gelijkmaker
  • AFP
    James Ward-Prowse (links) viert de 1-2 met Jarrod Bowen

Na een te korte terugspeelbal van Destiny Udogie schoot James Ward-Prowse in eerste instantie op de paal. In de rebound kreeg hij de bal precies voor zijn voeten voor een leeg doel: 1-2.

Newcastle United wisselvallig

Newcastle United heeft ook geen aansluiting kunnen houden bij de kopgroep in de Premier League. Zaterdag wonnen The Magpies nog met 1-0 van het Manchester United van Erik ten Hag, tegen laagvlieger Everton werd met grote cijfers verloren.

Pas tien minuten voor tijd schoot Dwight McNeil na balverlies van Kieran Trippier het eerste doelpunt binnen. Vijf minuten voor tijd verdubbelde Abdoulaye Doucouré, na opnieuw balverlies van Engels international Trippier, de score. Diep in blessuretijd maakte de Portugees Beto met zijn eerste treffer voor Everton zelfs 3-0.

Everton stijgt dankzij de overwinning naar de zeventiende plek, net boven de degradatiestreep. Daar moet bij gezegd worden dat Everton tien punten in mindering heeft gekregen wegens het overtreden van financiële regels. Anders stonden The Toffees tiende.