Erik Ten Hag
NOS Voetbal

Manchester United weert journalisten na berichten over ontevreden spelersgroep

Berichten in diverse Engelse media over de tanende grip van Manchester United-manager Erik ten Hag op de spelersgroep is voor de betreffende journalisten niet zonder consequenties gebleven.

De verslaggevers van Sky Sports News, Manchester Evening News, The Mirror en het Engelse ESPN werden dinsdag geweerd van de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Chelsea van woensdagavond.

Negatieve berichtgeving

De journalisten hadden geschreven dat een deel van de spelers minder gelukkig is met Ten Hag. In een verklaring legt Manchester United uit dat het niet zozeer verbolgen is over de negatieve berichtgeving, maar wel over het feit dat er niet vooraf contact is opgenomen met de club. Zo had de club "de kans gekregen commentaar te geven of de context te schetsen".

"Ze moeten eerst naar ons komen", sprak Ten Hag op de persbijeenkomst, "en niet achter onze rug om dit soort artikelen publiceren. Dat is niet juist."

'Geen problemen'

Dat er ontevreden spelers in de groep rondlopen, kan de coach, die al sinds september geen beroep meer doet op de verbannen Jadon Sancho, zich wel voorstellen. "Natuurlijk, in elk team zijn er spelers die weinig spelen en die niet zo blij zijn. Dat is niet anders dan normaal. Ze moeten wachten op hun kans. Maar nee, problemen zijn er niet."

Jadon Sancho

"Ik luister altijd naar mijn spelers en ik geef ze altijd de kans om te praten. En als ze een andere mening hebben, zal ik ze natuurlijk aanhoren. Maar dat is niet gebeurd, of misschien één of twee keer. Maar de meerderheid wil spelen zoals we nu spelen. Proactief, dynamisch, met lef. Dat is wat ze willen."

Manchester United kwam vorige week in de uitwedstrijd tegen Galatasaray ondanks een 2-0 en 3-1 voorsprong niet verder 3-3, terwijl afgelopen zaterdag met 1-0 verloren werd bij Newcastle United. De huidige nummer zeven van de Premier League krijgt woensdag met Chelsea de nummer tien op bezoek.

De stand in de Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl