Matchwinnaar Anthony Gordon

Newcastle klopt en passeert United, Arsenal na sterk begin steviger aan kop

Newcastle United heeft een zeer verdiende 1-0 overwinning geboekt op Manchester United. Door de zege is de club de ploeg van Erik ten Hag gepasseerd op de ranglijst en staat het nu op de vijfde plaats.

Het was eenrichtingsverkeer, maar de bal wilde er maar niet in voor Newcastle. Andre Onana redde van dichtbij op een schot van Miguel Almirón, Harry Maguire blokte een inzet van Alexander Isak en Kieran Trippier was het dichtstbij met een vrije trap dat de onderkant van de lat trof.

Na rust was het dan eindelijk raak: Anthony Gordon liep in de 55ste minuut een voorzet van Trippier binnen. Na de goal zakte Newcastle in en werd United zowaar af en toe gevaarlijk. Het slotoffensief bleef evenwel beperkt tot een afgekeurd doelpunt van Maguire, die in buitenspelpositie een schot van Anthony toucheerde.

Arsenal verstevigt koppositie

Arsenal heeft zich uiteindelijk met hangen en wurgen aan kop gehandhaafd in de Premier League. De lijstaanvoerder won thuis met 2-1 van Wolverhampton Wanderers, dat lang weinig in de melk te brokkelen had in Londen, maar in de slotfase toch nog voor spannende minuten zorgde.

Martin Ødegaard viert zijn 2-0

Arsenal liep afgelopen woensdag na een bliksemstart Lens onder de voet in de Champions League (6-0) en datzelfde lot leek Wolverhampton Wanderers beschoren. Er was nog geen kwartier gespeeld in het Emirates Stadium of het thuispubliek had al twee keer kunnen juichen.

Eerst bekroonde Bukayo Saka een combinatie met Takehiro Tomiyasu en daarna rondde Martin Ødegaard de teruggetrokken voorzet van Oleksandr Zinchenko feilloos af. Arsenal liet vervolgens de touwtjes enigszins vieren, waardoor Wolves wat meer in de wedstrijd kon komen.

Bukayo Saka is blij met zijn treffer

Toch was de beste kans op een doelpunt voor de Gunners, maar het geplaatste schot van Gabriel Martinelli trof slechts de paal naast doelman Daniel Bentley, die de geblesseerd geraakte José Sá was komen vervangen.

Billenknijpen

Na rust drong Arsenal niet echt meer aan. Saka zag nog wel een afstandsschot rakelings over het Wolves-doel vliegen en Leandro Trossard liet zich aftroeven door Bentley.

De stand in de Premier League

Toch werd het plots nog billenknijpen voor de 60.000 Arsenal-fans op de tribune toen Zinchenko in de 86ste minuut op het randje van het eigen strafschopgebied de bal verloor en Matheus Cunha prachtig scoorde: 2-1.

Kort daarop had invaller Eddie Nketiah de spanning weer weg kunnen halen, maar zijn schuiver belandde op de paal. De gasten uit Wolverhampton probeerden er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar dat kwam niet meer echt van de grond.